milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Bröd på 30 minuter

Publicerad 2016-03-15 05:58:16 i Allmänt, bröd, frukost,

Mamma bakade bröd. Närmare bestämt bakade hon snabba limpan. Självklart gick hon in på min blogg för att hitta receptet. Av en händelse ändrade hon lite på receptet. Och glömde att berätta det för mig.
 
Det var först när limpan var halväten som mamma berättade. Och då blev jag eld och lågor. Jag ville också testa. Men det kändes fel att kopiera mammas koncept rakt av. 


Därför kom det sig så att jag en torsdagsmorgon stod och bakade bröd. Och trots att jag har sovmorgon på torsdagar har jag faktiskt inte hur mycket tid som helst på morgonen. För att minska ner gräddningstiden bytte jag ut brödformen mot muffinsplåten.
 
Det blev riktigt, riktigt lyckat. 30 minuter. Det är allt det tar för att få rykande färskt bröd. Perfekt när man har ont om tid. Eller vill ha nybakat bröd till frukost. Ett nytt favoritrecept som jag definitivt kommer baka igen.


Bröd på 30 min
 
Tips:
-Tillsätt först oljan. Använd sedan samma matsked för att mäta upp sirapen. Eftersom du tidigare haft olja i måttet lossnar sirapen kladdfritt.
 
-Det finns flera anlednigar till att vända på "frallorna" när du tryckt ner dem i muffinsplåten. Frallorna får både jämnare yta och en finare färg.
 
Ingredienser:
25 g jäst (1/2 pkt)
3 dl mjölk, fingervarm (300 g)
8 dl rågsikt (480 g)
2 msk olja (raps, solros)
2 msk ljus sirap (42 g)
1 tsk salt 
 
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och lös upp den i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en deg. 
 
Smöra en muffinsplåt. Dela degen i 10 bitar och tryck ner bitarna i hålen. Vänd dem sedna upp och ner så att botten kommer överst.
 
Ställ in muffinsplåten i ugnen. Sätt sedan ugnen på 225 grader. Grädda i ca 20 min. Låt svalna.


-Hedvig

Kommentarer

Postat av: zizi

Publicerad 2016-03-15 19:03:41

hahaha blev så sugen nu!!! åhhh

Svar: Va bra!! Det är det som är meningen. Men de är verkligen superenkla att göra, så det är bara att sätta igång och baka:)
Milkandacookie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela