milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

80 % marängswiss

Publicerad 2016-03-09 07:15:00 i Allmänt, dessert,

Min pappa gillar inte grädde. Har inte gjort det under hela min livstid. Det skapar vissa problem. Lättlösta för det mesta. Men ändå. En gräddtårta till exempel. Hur gott är inte det. Förutom den lilla detaljen att den innehåller grädde. En gräddtårta utan grädde är ju ingen gräddtårta. När jag bakar gräddtårta får pappa skrapa bort grädden. även fast det känns som slöseri på grädde. Men annars är det ingen gräddtårta.
 
Andra saker är mer lättlösta. Som när man lagar marängswiss. Innehåller bananer, glass, chokladsås, maränger och...grädde. Som tur är är det betydligt lättare att laga marängswiss utan grädde än gräddtårta utan grädde. Man tar helt enkelt bort grädden. Personligen tycker jag grädden är överflödig (och det beror inte på min pappa). Vem vill äta grädde när det finns glass?
 


Och ja, jag tycker att man får kalla det för marängswiss iallafall. det låter betydligt bättre än glass med bananer, maränger och chokladsås. Men för att det ändå ska vara någon ordning på saker (jag driver ju faktiskt en blogg) så kallar jag den för 80% marängswiss. För er som glömt bort matten kommer en snabb genomgång. Grädde: 20% av ingredienserna. Behöver jag förklara att 100%-20%=80%?
 
Marängswiss är en bra efterrätt på alla sätt och vis. Det är enkelt att utesluta grädde (praktiskt med en pappa som min). Den innehåller glass (alltid lika bra). Och maränger (så man blir av med lite äggvitor. Det är enkelt att utesluta grädde (praktiskt när man har en pappa som min). 
 


80% Marängswiss 6 port
 
Tips:
 
Ingredienser:
1 sats chokladsås
Maränger i valfri mängd
1,5 l köpt eller hemgjord vaniljglass
2 bananer
 
Varva allt i en skål. Eller, lägg upp allt i olika skålar och låt folk själva välja vad de vill ha.

-Hedvg
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela