milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Virkat med en baktanke

Publicerad 2016-06-30 10:47:08 i Allmänt,

En gång, för cirka tre år sedan, fick jag en bok på min födelsedag. En bok som hette stickcafe. Namnet till trots handlar boken om virkning och bakning. Ett recept på kladdkaka följs av ett virkmönster på kladdkaka. Så att man kan äta kakan men samtidigt ha den kvar.
 
Jag gillar att virka. Jag gillar att baka. Med andra ord var det en bok som passade perfekt. Även fast det inte förevigats några virkade kakor på den här bloggen har det ändå virkats en och annan kaka. Men till största delen har det bakats kakor.
 
 
Sedan fick jag en ide. varför inte stjäla konceptet och göra ett blogginlägg med virkade och bakade kakor. Problemet är ju bara att det inte finns några virkade kakor på bloggen. En blogg jag följt länge är handarbetsbloggen virkligenstickat. På deras blogg delar de med sig av sina virk-och-stickprojekt. Ibland dyker en och annan kaka upp.
 
Tillsammans med dem har jag nu satt ihop ett blogginlägg med både virkade och bakade kakor. Även fast ni inte är hängivna virkfantaster kan det förhoppningsvis ändå vara kul att läsa. Annars får ni hoppa över de virkade kakorna.
 
Maränger
 
I bantningskretsar tillhör maränger ett utav dem mer tacksamma bakverken eftersom de är föhållandevis kalorisnåla. Men inget slår de virkade marängerna när det handlar om minst kalorier.
 
 
 
Glass
 
Trots bristen på glassväder får glassen ändå vara med. Det är trots allt sommar, om än svensk sommar. När regnet öser ner kan du göra en sats glass och kanske till och med virka en och annan strut.
 
 
Tårta
 
En tårta (eller snarare två) får avsluta det här blogginlägget. Den ena virkad. den andra bakad. En sak har de gemensamt. De är båda dekorerade med blommor.
 
 
//Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela