milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Mitt bästa kladdkaketips

Publicerad 2016-06-28 03:44:38 i Allmänt,

Jag har bakat många kladdkakor i mitt förhållandevis korta liv (är än så länge bara 16 år). Det finns hur många knep som helst ute på Google om hur man ska göra för att få den perfekta kladdkakan. Testa att googla på "kladdig kladdkaka tips" så förstår ni vad jag menar. 

Ett tips är att man ska vispa ägg och socker pösigt. Ett annat knep är att man absolut inte ska vispa ägg och socker pösigt utan bara röra ihop det, annars blir kladdkakan torr. Kört sagt finns det många knep/tips som säger emot varandra. Det enda som händer är att man står handfallen och undrar vem man ska lita på.

Skit i att lyssna på någons råd utan testa olika recept och hitta ditt favoritrecept. Mitt är såklart "farmors kladdkaka", ett recept jag kan baka i sömnen. Men om det är något knep som gjort kladdkakebakandet mycket enklare är det detta. Lägga-bakplåtspapper-i-bottenknepet.

Det kan tyckas självklart för den som är uppvuxen med det (såsom jag själv) men jag möts alltid av förvåning när jag berättar hur jag gör. Vilket är dumt, för lägga-bakplåtspapper-i-bottenkneptet gäör livet mycket enklare. Så jag tänkte att det var lika bra att göra en guide så att fler kunde ta del av detta genialiska knep. Redo att ta del av kunskapen som kommer förändra din världsbild? Då kör vi!


Börja med att sära på springformen så att du har en kant och en botten.

Lägg sedan ett helt bakplåtspapper ovanpå botten (mitt var visst lite skrynkligt men jag hoppas ni fattar poängen iallafall).

Sätt sedan kanten runt botten med bakplåtspappret emellan.

Nu spänner du åt kanten som du brukar göra när du sätter ihop en springform.


Färdigt!! Nu är det bara att bröa och smöra formen som du brukar göra. När kladdkakan är färdig tar du av kanten, vänder kladdkakan upp och ner, tar av pappret och lägger den på ett fat.

//Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela