milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Chokaldpavlova

Publicerad 2016-07-02 11:05:56 i Allmänt,

Jag har tre syskon. En mamma. En pappa. Allt som allt är vi sex personer. Vilket resulterar i att vi har 6 födelsedagar att fira inom familjen. 

Senast var det min syster som fyllde år. Traditionen säger att den som fyller år får bestämma vad som ska ätas på födelsedagen och vilken tårta som ska bakas. I teorin fungerar det jättebra. I praktiken fungerar det lite annorlunda.
Jag är in princip alltid inblandad när det kommer till valet av tårta, oavsett om jag fyller år eller inte.

Min syster hade helt enkelt ingen aning om vad hon ville ha för tårta. Jag, som den snälla systern, gav helt enkelt några förslag på olika tårtor. Några tårtor som jag tyckte om. Det slutade med att det en chokladpavlova med jordgubbar. Ett utmärkt val om ni frågar mig.

Chokladpavlovan är väldigt oslagbar. För det första för att kombinationen av maräng, grädde och jordgubbar är oslagbar. För det andra för att berget av jordgubbar gör att pavlovan ser oslagbart god ut. För det tredje för att chokladpavlova oslagbart uppskattad av de flesta. Oslagbart helt enkelt!


Chokladpavlova 15 port

Tips

Grädden fuktar ner marängen och gör den blöt. Ät därför upp pavlovan så snabbt som möjligt.

I mitt tycke ska pavlovan var krispig, men samtidigt lite seg i mitten. Är den fortfarande lite ogräddad i mitten efter två timmar i ugnen är allt som det ska vara.
6 äggvitor
3,33 dl strösocker (300 g)
1 tsk balsamvinäger
100 g mörk choklad
3,5 dl vispgrädde
1,25 dl turkisk yogurth
2 tsk vaniljsocker
2 l jordgubbar

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa upp äggvitorna till ett fast och glansigt skum. Du ska kunna hålla bunken över håret utan att behöva duscha håret efteråt.

Tillsätt sockret, lite i taget och vispa in det i äggvitorna. Upprepa proceduren tills sockret är slut och du fått en tjock marängsmet.

Smält chokladen och låt svalna. Tillsätt balsamvinäger och choklad till marängen. Rör om slarvigt, så att marängsmeten fortfarande är marmorerad.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Bre ut marängsmeten till en stor cirkel på pappret. Gör en fördjupning i mitten av marängen.

Sätt in i ugnen och sänk genast värmen till 150 grader. Grädda marängen i ca 2 timmar. Stäng av ugnen och låt
marängen stå kvar på eftervärmen.

Vispa grädden fast. Rör ner turkisk yogurth och vaniljsocker. Bre detta ovanpå marängen. Halvera jordgubbarna och lägg ett berg utav dem på pavlovan. Servera direkt.

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela