milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Trifle i burk

Publicerad 2016-01-13 07:42:00 i Allmänt, dessert, mjuka kakor, tips,

Som jag skrev i förra inlägget är det dags att börja hylla sockerkakan. Att hylla sockerkakan görs i två steg. 
1. Baka en (god) sockerkaka 
2. Äta sockerkaka
 
Ganska så enkelt.
 
Problemet kommer först några dagar senare. Första dagen är allt lugnt. Vem gillar inte nybakad sockerkaka? Andra dagen går också bra. Kakan är fortfarande ganska saftig. Så länge man har förvarat den rätt alltså.
 
Men på tredje dagen uppstår det stora hindret. Den har hunnit torka och är inte alls lika god längre. Det finns ju dem som gillar torr sockerkaka men till den kategorin hör inte jag. Och det är där den kreativa processen sätter in. För det är inte acceptabelt att slänga en hembakad sockerkaka.
 
 
Min lösning på detta blev Trifle i burk. Varva sockerkaka, glass och hallonsås i en glasburk. Enkelt men genialt. Glassen kompenserar för den torra sockerkakan och hallonsåsen bryter sötman. Möjligtvis att jag saknade något knaprigt men det får vi ta med i beräkningen nästa gång. Trifle i burk
 
Tips:
 
-Stansa ut en stor bit sockerkaka och lägg i botten burken. Fortsätt med små bitar av kakan tills bottnen är täckt.
 
-Trifle i burk går att variera hur mycket som helst. Ta krossade kakor istället för sockerkaka, byt ut glassen mot glasskräm (vaniljkräm blandat med vispad grädde) och ersätt hallonsåsen med chokladsås. Voilà, en helt ny dessert.
 
Ingredienser
 
Gammal sockerkaka
Vaniljglass (köpt eller hemgjord)
250 g hallon, frysta
4 msk socker
2 msk vatten
Glasburkar
 
Koka upp hallon, vatten och socker i en kastrull och mosa hallonen så att det bildar en sås. Häll upp i en skål och låt kallna.
 
Skär sockerkakan i skivor.Stansa ut bitar av sockerkakan och lägg i botten på burkarna. Täck sockerkakan med glass och skeda över hallonsåsen. Upprepa en gång till. Servera direkt.


-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela