milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Tre äggvitor-och en irrationell hjärna

Publicerad 2016-02-17 09:28:24 i Allmänt, dessert, tillbehör,

Det stod tre äggvitor i kylen. Att då slå ihop en pavlova eller en silverkaka för att bli av med dem hade varit en smart idé. Tyvärr tänker inte min hjärna så logiskt som den borde i alla lägen. Eller, den ville inte göra det, som i det här fallet. 

Istället tänker min hjärna att den vill göra rårörd vaniljkräm. Något jag gjort en gång tidigare, i hemkunskapsköket, under en hektisk lektion. För er som inte vet vad det ät består rårörd vaniljkräm av grädde, socker, vaniljsocker och äggulor. ÄGGULOR. Tre stycken dessutom. Vilket betydde att det blev tre äggvitor över. Det finns bara ett ord för att beskriva detta scenario, BRA JOBBAT!!! (Det var visst två ord men det  är inte relevant i sammanhanget).


Så där stod jag. Men en rårörd vaniljkräm i ena handen. Och tre äggvitor i andra handen. Vad jag ska göra med dem återstår fortfarande att se. Men...tänker ni...vad serverar man en rårörd vaniljkräm till. Ja, mina vänner, den som lever får se. Kika in på lördag så får ni fortsättningen på denna dramatiska cliffhanger. 

P. S. Ledtråd: Ingenting med äggvitor i alla fall D.S


Rårörd vaniljkräm

Tips:

Vispa grädden hårt. Annars blir vaniljkräm för lös när man tillsätter äggsmeten. Vispa dock inte tills det blir smör. Vispa lagom helt enkelt. 

3 dl grädde
3 äggulor
3 msk socker
1-2 msk vaniljsocker

Vispa grädden hårt. I en annan bunke rör du ihop äggulor, socker och vaniljsocker. Häll äggblandningen över grädden och vänd försiktigt ihop krämen. Färdigt. Ställ in i kylen om det dröjer lång tid till fikat.

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela