milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

De hederliga grundrecepten

Publicerad 2016-03-01 03:29:50 i Allmänt, dessert, tillbehör, tips,

Har ni tänkt på hur tacksamma vi borde vara över de hederliga grundrecepten. De recept som man följt så många gånger att man kan det i huvudet. Som alltid går att slänga ihop, även om det är en kvart tills gästerna kommer. Som innehåller ingredienser man alltid har i skafferiet.

Det här är ett sådant recept. Det förutsätter visserligen att man har glass i frysen, men det har alltid vi så det är inga problem. På 5 min har du en chokladsås som passar till det mesta. 


Grundreceptet består av kakao, vatten och socker. Eftersom salt förhöjer smaken av choklad tillsatte jag det med. Det behövs inte mycket, bara en knivsudd, men den lilla detaljen gör stor skillnad för smaken. Slutligen rörde jag ner lite smör för att få en sås med mer glans. 

Bokmärk receptet. Det kommer att behövas. Jag säger inte att du behöver koka ihop en chokladsås just idag. Men en dag kommer du få akut sockersug. Eller inse att du får gäster inom en kvart. Och då kommer du vara glad att du har ett hederligt grundrecept att ta fram. 


Chokladsås

1,5 dl socker (135 g)
1 dl kakao (40 g)
1 dl vatten (100 g)
1 msk smör (15 g)
1 knivsudd salt

Koka upp socker, vatten och kakao och låt koka ihop några minuter på medelvärme. Ta från plattan och rör ner smör och salt. Häll upp i en skål och servera till glass.


-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela