milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Cheesecakeswiss

Publicerad 2016-03-03 03:51:00 i Allmänt, dessert,

Cheesecakeswiss. Säg det högt en gång. Cheesecakeswiss. Det låter så bra. Det är så svårt när man ska namnge efterrätter. Det hade lika gärna kunnat hitta chokladmousse med Philadelphia varvat med apelsiner, hallon och digestivekex. För det är vad cheesecakeswiss är. Men det låter ju inte lika bra.
 
Inte nog med att namnet låter bra, cheesecakeswiss gör sig verkligen bra på bild. Fixa en fin uppläggning så är saken biff. Det gör också att desserten ser mer avancerad ut än vad den är. Trots att den i själva verket är busenkel ser den betydligt mer svårlagad ut. Vilket alltid är positivt.


Utseende och namn är ju ytliga saker på en dessert. Det viktigaste, trots allt, är ju att den smakar gott. Vilket den gör. Choklad+hallon+apelsin kan faktiskt inte gå fel. Moussen är ganska mäktig, i och med att den innehåller både grädde och Philadelphia. Så njut utav den i små portioner!!
 
Namnet låter bra, smaken finns där och utseendet är fantastiskt. En perfekt dessert att bjuda på, helt enkelt. Och posta på instagram, om man skulle känna för det. Gör den redan nu till helgen. Du kommer inte att ångra dig.


Cheesecakeswiss 6 port
 
Tips:
 
-Hallonen går att tina om man vill. Jag föredrar dem frysta eftersom det så slafsigt annars.
 
-Vispa ihop allting snabbt så att smeten inte blir för lös.
 
-Om man inte vill/kan spritsa går det givetvis bra att skippa spridningen och lägga upp chokladmoussen med sked istället.
200 g mjölkchoklad
200 g Philadelphia 
2 dl vispgrädde
3 apelsiner
3-4 digestivkex
125 g frysta hallon (1/2 pkt)
 
Smält chokladen och låt svalna helt. Vispa, med en elvisp, ihop chokladen med philadelphian. Vispa i en annan bunke grädden löst. Vänd ner grädden i chokladsmeten och vispa snabbt ihop allt. 
 
Filea apelsinerna. Bryt digestivkexen i bitar. Varva chokladmousse, apelsiner, hallon och digestivekex på en tallrik. Börja med att spritsa moussen på uppläggningsfatet. Lägg sedan på apelsinklyftorna, hallonen och digestivekexen. Servera direkt.

-Hedvig
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela