milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Mandelflarn

Publicerad 2016-04-09 09:38:28 i Allmänt,

Flarn i alla dess former är något jag ständigt återkommer till. För det första passar det till inprincip allt. Det spelar ingen roll om det är en pannacotta eller chokladmousse som ska serveras, flarnet har en plats oavsett.

De går dessutom att variera i all oändlighet. Hasselnötsflarn, chokladflarn och knäckflarn. Eller, som i det här fallet, mandelflarn.
Receptet framkom mest utav en slump. Mamma tyckte jag kunde baka havreflarn. Eller mandelflarn. Jag tyckte att jag kunde baka båda. Därför blev det mandelflarn med havre. Eller havreflarn med mandel. Beroende på hur man ser på det.

I vilket fall som helst är de goda. Ruskigt goda. Knapriga, flortunna och spröda. Precis som de ska vara. Jag serverade dem med glass. Kan tänka mig att de passar minst lika bra med en klick smörkräm emellan. Och så klart passar de lika bra som de är, utan krusiduller.

P.S. Det är här ett utav de inlägg som publicerades på Nouw och som nu återpubliceras här D.S

Mandelflarn

Tips:

-Håll stenkoll de sista minuterna av gräddningen. Skillnaden mellan bränd och välgräddad är hårfin och tar inte många sekunder.

Ingredienser:

100 g smör
1,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
50 g mandel
2 msk mjölk
2 msk ljus sirap
1 krm salt
1 krm bakpulver


Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Låt svalna medan du hackar mandeln riktigt fint. Rör ner alla ingredienser i smöret. Klicka ut små, små klickar av smeten, glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 5-7 min tills flarnen är välgräddade. Dra bakplåtspappret från plåten och låt flarnen kallna helt och hållet inna du flyttar över dem till galler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela