milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Lemon curd

Publicerad 2016-04-14 04:24:16 i Allmänt, frukost, tillbehör,

-receptet och fotograferingsproblemet

Jag tänker ibland att jag kan vänta med att fota bakverk. Inte så att jag väntar i tre veckor med att fota det, utan bara någon dag eller så. Problemet är bara att jag kan glömma bort att jag inte har fotat det än.

Så var det med den här lemoncurden. När jag (till min fasa) insåg att lemoncurden nästan var slut, då insåg jag också att jag hade glömt att fota den. Så då fotade jag den med en gång. För nästa gång skulle lemoncurden förmodligen vara slut.


Tittar man på bilderna är det lätt att tro att det bara blir en deciliter lemoncurd. Det stämmer ju inte, men det var det som fanns kvar när det blev fotningsdags.
Men det är bättre än ingenting. För ett blogginlägg utan bilder, ja, det funkar helt enkelt inte. Det är som att försöka sälja någonting på blocket utan bild.

Så jag har lovat mig själv att fota bakverk inom de närmsta timmarna efter bakning. Jag kan inte lova att jag kommer hålla det löftet, men jag ska göra mitt bästa. Det är svårt ibland, när man helst bara vill äta det direkt, för att det är så gott.  Utan någon tanke på att fotografera. Den här lemon curden, till exempel.


Lemoncurd

Tips:

-Lemon curden stelnar till sig i kylskåpet. Så var inte orolig om den verkar lite för lös efter tillagning.

-Anledningen till att lemon curden inte får koka är för att proteinet i äggen stelnar och då bildas det klumpar i lemon curden. Om smeten börjar koka, sila då smeten innan du rör ner smöret för att bli av med klumparna.

Ingredienser
3 små ägg (eller två stora ägg)
1,5 dl socker
1 dl pressad citronsaft (från 1,5-2 citroner)
2 msk rivet citronskal (från 1 citron)
75 g smör

Gör så här:
Koka upp vatten i en kastrull. Blanda alla ingredienser i en värmetålig bunke. Sänk värmen på plattan till låg medelvärme och ställ bunken ovanpå kastrullen. Låt sjuda tills lemon curden tjocknar. Rör hela tiden och var uppmärksam så att det inte kokar. 

När lemon curden har tjocknat tar du bort bunken från kastrullen. Rör ner smöret, bit för bit. Häll upp på burk. Förvara i kylskåp. Håller i ca 2 veckor.

-Hedvig

Kommentarer

Postat av: Joline Eriksson

Publicerad 2016-04-15 18:37:46

kommer verkligen testa detta recept någon gång! fortsätt med det du gör ;)

Svar: Det rekommenderar jag verkligen. Tack Joline!!
Milkandacookie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela