milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Världens godaste havrecrunch

Publicerad 2016-04-23 04:07:40 i Allmänt, tillbehör,

-Och kärleken till en rosa plåt

Jag har aldrig, aldrig varit en tjej som älskar rosa. Om man bortser från en period i 4-5årsåldern har grön alltid varit min favoritfärg. Och den har visat sig på lite olika sätt. När jag var tre handlade min favoritsång om en grön papegoja. När jag var elva hade jag veckor då jag enbart klädde mig i grönt. Och idag har jag alltid färgen grön när vi spelar fia med knuff.

Ändå kan jag inte låta bli att tycka om den här plåten. Den är löjligt snygg, om ni frågar mig. Sticker ut som en vårblomma mellan alla gråa och svarta plåtar. Att jag vann den i en baktävling gör ju inte saken värre. Helst skulle den varit grön, kan man tänka, med tanke på min favoritfärg. Men icke. Den här plåten är helt enkelt snyggast i rosa.


Det händer att jag glömmer bort den (konstigt nog). Möjligtvis beror det på att den är så liten. Det går inte att göra två liter müsli i den, vilket gör att den används mer sällan än de, större men tråkigare, plåtarna. 

Men ibland så händer det. Som när jag skulle göra havrecrunch att servera till glassen. Den lilla satsen passade perfekt till den rosa plåten. Att den blev ursnygg på bild gjorde ju inte saken värre. Och hur mycket jag än älskar grön, så måste jag nog säga att rosa är min favoritfärg på plåtar.


Havrecrunch

Tips:

Har du ingen rosa plåt? Kör på en vanlig istället. Funkar (förmodligen) lika bra, men blir inte lika snygg på bild;)

Har du ingen varmluftsfunktion på din ugn? Kör på vanlig och grädda tills de är gyllenbruna. 

Får de ingen färg trots att du har kört smulorna i en evighet? Höj värmen med 25 grader och grädda i 5 min till.



Ingredienser:
75 g smör
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,5 dl socker
En knivsudd salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Blanda alla torra ingredienser i en skål. Skär smöret i bitar. Nyp ihop smöret med mjölblandningen till en smulig smet. Häll ut på en plåt. Grädda i ca 10-12 min eller tills smulorna fått gyllenbrun färg. Låt svalna. Servera till glass etc.

-Hedvig

Kommentarer

Postat av: Sara

Publicerad 2016-04-24 19:54:08

Tack för smarrig efterrätt idag, som ett resultat av din nya utmaning! Men Hedvig, bloggar du alltid mitt i natten , eller är det amerikansk tid??

Svar: Kul att du uppskattade hallonbakelserna!! Brukar blogga kvällen innan och tidsinställa inläggen. Då finns det ett nytt inlägg att läsa dagen efter, oavsett hur morgonpigg man är:)
Milkandacookie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela