milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Glassbakelse

Publicerad 2016-04-19 04:23:00 i Allmänt, dessert, glass, tips,

Jag sitter i en konsumentpanel. Det betyder att jag testar olika saker av produkter. Senaste gången testade vi årets glassnyheter. Det var en minst sagt...intressant upplevelse. Somliga glassar var helt underbara, andra var mediokra och några var helt förfärliga.
 
Bland annat fanns Ben and Jerrys nya "Cookie dough'wich". Chocolate chip cookie glass mellan två chocolate chip cookies. Låter väldigt bra på pappret, inte riktigt lika bra i verkligheten. Dessutom väldigt konstiga chocolate chip cookies (mina chocolate chip cookies är iallafall inte hälften vita, hälften bruna). En glass som inte riktigt nådde upp till mina förväntningar. De var å andra sidan ganska höga.
 


Trots besvikelsen inspirerade det mig till en egen variant. För kom igen, idén att lägga glass mellan två kakor är helt genialisk. Ingen vill ha en liten glassbakelse (iallafall inte jag). Därför passade dessa sugar cookies helt perfekt för ändåmålet.
 
Det finns ett uttryck som heter "less is more". Men inte i det här fallet. När jag ändå var igång tyckte jag att man lika gärna kunde ha en jordnötskräm också. Gillar man inte jordnötssmör kan man govetvis utesluta det, men krämen ger verkligen glassbakelsen en extra dimension. Istället för att köpa ben and jerrys glassbakelse, gör er egen. Ni ser ju hur god den är!!
 


Glassbakelse
 
12 st tigerinspirerade sugar cookies
Ca 1,5 l vaniljglass
Jordnötsfrosting (se recept)
 
Jordnötsfrosting
40 g smör, rumsvarmt
0,75 dl jordnötssmör
0,5 dl florsocker (30 g)
0,5 tsk flingsalt 
 
Gör så här:
Låt glassen tills den blivit mjuk. Bre ut i ett 2 cm tjockt lager. Lägg på sex kakor på glassen för att kolla så att du har tillräckligt med glass. Frys in tills monteringen.
 
Jordnötsfrosting
Mixa/vispa ihop alla ingredienser till en kräm.
 
Montering
Spritsa jordnötsfrosting på undersidan av en kaka. Stansa ut en cirkel i glassen med hjälp av burkens öppning (botten uppåt alltså). Lägg glassen på kakan med jordnötsfrostingen. Lägg sedan på ytterligare en kaka. Upprepa med övriga kakor.

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela