milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Energibars-äpple och kanel

Publicerad 2016-04-09 14:19:47 i Allmänt,

OBS!! Detta är ett utav de inlägg som publicerades på min blogg på Nouw och som nu återpubliceras här.

Energibars är ett utav de bakverk som även fitnessmänniskor äter. Hur många instagrambilder finns det inte med återhämtningsmål. Återhämtningsmål som består utav energibars.

Fast ibland undrar man om det verkligen är en energibar eller om det är en förklädd kaka. Kollar man innehållsförteckningen märker man snabbt hur mycket socker det är. Dessutom är energibars dyra.

En dag efter skolan var jag baksugen och då passade det bra att baka dessa energibars. Energibars funkar ju, förutom återhämtningsmål, också som mellis. Dessa innehåller inget socker och är betydligt billigare än de köpta varianter man kan hitta.

Fördelarna tar inte slut där. Eftersom jag ständigt får äggvitor över när jag bakar är jag alltid på jakt efter äggviterecept. Till dessa energibars går det åt hela tre stycken!! Bättre kan det inte bli!

Energibars-kanel och äpple 12 st

Tips:

-Dessa håller inte i mer än 4-5 dagar, så ät upp dem snabbt.

1 dl solroskärnor
1 dl kokos
1 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
2 dl havregryn
1 normalstort äpple
0,5-1 tsk kanel (börja med den mindre mängden)
0,5 dl hasselnötter( går att utesluta)

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa äpplet smått i en matbredare. Tillsätt övriga ingredienser förutom hasselnötterna och mixa till en kladdig smet. Smaka av smeten, tillsätt eventuellt mer kanel. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut degen till en fyrkant, ca 1,5 cm hög. Skär fyrkanten i bitar, ca 12 stycken. Hacka nötterna och tryck fast dem på toppen av rutorna. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna. Förvara i rumstemperatur. Håller ca 4-5 dagar.

​-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela