milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Chokladpudding i egen sås

Publicerad 2016-04-06 15:56:02 i Allmänt, dessert,

Det finns efterrätter som låter goda. Som smakar gott. Och som det goda ut. Cheesecakeswiss till exempel. Också har vi efterrätter som låter gott. Smakar gott. Men ser helt vedervärdiga ut. Chokladpudding i egen sås är en sådan efterätt.

Den ser ut som en krater. Eller snarare som en komoc...ja ni fattar. Den ser helt enkelt inte god ut. Och det är ingenting mot hur det ser ut när man börjat ta ur den. Så fort man sätter skeden i puddingen förvandlas den till en stor geggamoja.
(En bild blev det iallafall)!

Men trots chokladpuddingens utseendemässiga brister bakas den gång efter gång här hemma. Anledningen är enkel. Den är vansinnigt god. Mäktig, ja visst. Men en dröm för smaklökarna. 

Så baka den här chokladpuddingen. Blunda när du tar första skeden, om du behöver. Den här chokladpuddingen får du inte döma efter dess utseende!! (Därför sticker vi in en bild på björnbär istället)


Chokladpudding 6-8 port
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
1,25 dl strösocker
1 ägg 
1,25 dl mjölk
60 g smält smör
1 tsk vaniljsocker
Täcke
2,5 dl strösocker
2 msk kakao
3,75 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en djup 2 litersform. 

Blanda mjöl, bakpulver, socker och kakao i en bunke och gör en grop i mitten. 

Vispa upp ägget och blanda med mjölk, smält smör och vaniljsocker. Häll detta i gropen av mjölblandningen. Blanda ihop till en smet.

Häll i formen.

Täcke
Koka upp vattnet. Blanda socker och kakao. Strö detta jämnt över smeten i formen. Häll det kokande över baksidan på en sked, ner i formen (OBS!! Viktigt steg). 

Grädda 30-40 minuter eller tills du kan sticka ner en sticka utan att den blir kladdig. Servera ljummen med vaniljglass.

-Hedvig

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela