milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Minipannacotta

Publicerad 2015-09-02 07:06:22 i Allmänt, dessert,

Vissa säger att bakning är terapi. Och det var kanske anledningen till varför jag stod och bakade när min mobilen hade pajat. Inte för att det skulle laga min mobil. Men det hjälpte min hjärna att fokusera på annat.

Har ni en lillasyster som bytt lösenord på er mobil. Och sedan glömt bort koden. Det var exakt det som hände mig. Och när mobilen ändå var igång passade den på att bråka. Vägrade att fungera, trots otaliga försök att aktivera den. Minst sagt stressande. 


Och stressad på engelska är ju stressed. Och stressed baklänges är desserts. Att stå och baka tre minidesserter när ens mobil har kraschat, ja det känns inte så konstigt i efterhand. 

Idag får ni receptet på minipannacottan. Chokladmoussen och minibiskivin kommer senare i veckan. En väldigt fin trio att avsluta med om jag får säga det själv. Och min mobil funkar igen. Och som man brukar säga; slutet gott, allting gott:)Minipannacotta 6 port

Tips:

-Vill du inte använda riktiga snapsglas kan du köpa engångsglas i plast.

Ingredienser
1 msk multisocker
1 tsk vaniljsocker
6 msk grädde

Till dekoration
6 björnbär

Ställ ut 6 snapsglas på bänken. Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Ta omedelbart från värmen. Häll ungefär en msk smet i varje snapsglas. Låt stelna i kylskåpet i minst två timmar. Dekorera med ett björnbär på varje pannacotta. 


-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela