milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Minidesserter del 3-minibiskvier

Publicerad 2015-09-10 16:44:17 i Allmänt, dessert,

Dagens tips: Ät INTE sockervadd med skumbananssmak. Tro inte att gult sockervadd smakar citron. Det kan lika väl vara skumbanan...

En skumbanan, är precis som en chokladbiskvi, täckt med choklad. Den har också ett gult inre i (ungefär) samma nyans som smörkräm. Och där slutar likheterna. Biskvier och skumbananer har absolut inget att göra med varandra.

VARNING!!! Läs inte vidare om du älskar skumbananer. De dissas nämligen ganska hårt av mig i det här inlägget.


Om vi ska ta den första, mest uppenbara, skillnaden. En biskvi smakar gott. Det gör inte skumbanan. Så är det. Punkt. Men...säger du, skumbanan är mitt favoritgodis. Ja. Får man fråga om du läste varningen? Jaså, då kan du läsa den en gång till.

För det andra så har biskvin en mandelmassebotten. Vilket skumbananen saknar. Mandelmassan tillför väldigt mycket smak och textur till biskvin. Den är VIKTIG. Utan mandelmassebotten, ingen biskvi.

Till sist, en biskvi kan man göra ganska enkelt själv. Skumbananer är inte riktigt lika enkelt. Det betyder att skumbananen är underlägsen biskvin i tillgänglighet. Har du bara ingredienserna hemma kan du baka klockan 3 på natten. Om du skulle vara en person som får biskivisug mitt i natten.

1-0 till biskvin alltså. Här kommer mitt recept på minibiskvier. En lagom munsbit att äta i två små tuggor. Perfekt när man vill äta många kakor alltså;)


Minibiskvier 8-10 st

Tips:

-Bottnarna är färdiga när de är gyllene på undersidan. De ska vara saftiga inuti, men inte degiga.

-Ägget som blir över steker man upp. Eller så bakar man något annat av det.


Mandelmassebotten:
50 g mandelmassa
1 tsk äggvita
Smörkräm:
20 g smör
1 msk florsocker (9 g)
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm äggula

Chokladöverdrag:
25 g choklad (55-65 procent)
1 krm matolja


Mandelmassebotten
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda med äggvitan. Forma bollar (5 g st) och platta till dem lite grann. Grädda 10-12 minuter. Låt svalna.

Smörkräm
Vispa smör socker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt äggulan och vispa igen. Bre smörkrämen toppigt på ovansidan av bottnarna. Ställ i kylen i minst 10
minuter.

Chokladöverdrag
Smält chokladen och blanda med oljan. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskåpet. Förvara de färdiga biskvierna i kylskåpet.

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela