milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Dulche de leche-tävling

Publicerad 2015-09-28 16:59:32 i Allmänt,

Kanske var det inte bara jag som satt bänkad framför tv:n när årets säsong av "Hela Sverige bakar" drog igång. Temat för första programmet var ju bakelser. Och det är också temat för det här inlägget.

Pampas Deli anordnar nämligen en tävling. Skapa en bakelse med deras dulche de leche. En sammanfattning av tävlingen på en mening. Därför åt vi inte mindre än 4 olika bakelser till efterrätt i helgen.


Om ni inte har testat kongresser-gör det! Ni kommer missa något viktigt annars. En kongress är en smördeg fylld med nötfyllning. Fast jag pallade inte med en smördeg så jag använde mördeg. Smördeg, mördeg. Det får vi gå igenom i ett annat inlägg. Att kongresserna blev ännu godare med dulche de leve behöver jag kanske inte säga.

Överbliven fyllning gräddades, doppades i choklad och fylldes med dulche de leche-mousse. Också det är något, värt att testa. 

Är ni sugna på att tävla har ni hela september på er. Tävlingsregler hittar ni på Pampas delis hemsida. Och har ni ingen blogg kan ni tävla via sociala medier. Om ni vill. Annars kan ni nöja er med de här bakelserna:)Bakelse 1

Mördeg
100 g smör
135 g vetemjöl 
45 g socker

Fyllning:

25 g smör, smält
1,5 ägg 
100 g socker 
100 g malda hasselnötter 
+dulche de leche
+150 g mörk choklad, smält


Bakelse 2:

Bottnar:
-Överbliven kongressfyllning

Fyllning:

0,75 dl dulche de leche baking
1 dl vispgrädde

Bakelse 1:

Mördeg:

Nyp ihop smöret med mjölet och sockret till en deg. Smörj 10 mandelmussleformar med smör. Fodra formarna med deg, försök trycka ut degen så jämnt som möjligt till ett pajskal. Stapla på varandra och ställ in i kylen. Gör under tiden fyllningen

Fyllning:

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret under vispning. Vänd till sist ner de malda nötterna. Lägg en tesked dulche de leche i varje form och bre ut den. Lägg en klick fyllning ovanpå och bre ut den. Grädda i 10-15 min i 200 grader. Ringla lite av den smälta chokladen över kongresserna.


Bakelse 2:

Bottnar:
Bre ut överbliven fyllning 3-4 mm tjockt och grädda i 15-20 minuter. Låt svalna. Smält chokladen och ringla över kongresserna. Stansa ut cirklar ur plattan. Doppa dessa helt i choklad. Låt stelna.

Fyllning:
Rör ut dulche de lechen med 1-2 tsk vispgrädde. Vispa resten av grädden ganska hårt. Rör ner dulche de lechen i grädden och blanda försiktigt tills det går ihop. Låt stå i kylskåp i minst en timma. Spritsa fyllningen på en platta. Lägg på en platta till. Spritsa lite mer fyllning. Tada!!! Färdigt.-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela