milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Bröd på 30 minuter!!!

Publicerad 2015-10-03 05:13:45 i Allmänt, bröd, frukost,

Jag brukar laga mat på torsdagar. Det är jag som är ansvarig för maten då. Inte så konstigt. Att jag inte är en världsstjärna på att laga mat är en annan sak. Desserter är mer min grej. Men man kan ju inte överleva på desserter hela livet. 

När jag väljer recept brukar jag därför välja ett lättlagat recept. Helst något där man blandar ihop allt, väntar 30 minuter och sedan är det klart. Det gör inget om det tar lång tid i ugnen eller på spisen, så länge jag kan göra annat under tiden. 


Soppa är en sådan rätt. Hacka, koka, mixa. Inte svårare än så. Under tiden kan man göra roligare saker. Som att baka. Hur gott är det inte med nybakat bröd till soppan en ruskig höstkväll?

Det här brödet är perfekt om man glömt att sätta en deg på morgonen. Inga jästider överhuvudtaget. Bara att blanda, kavla, steka. Och servera med soppan. 

Receptet hittar ni såklart längst ner. På brödet alltså. Soppreceptet får ni leta upp någon annastans. För potatis-och-purjolökssoppa passar inte så bra på en bakblogg. Det hoppas jag ni förstår.


Stekpannebröd 12 st

Tips:

-Brödet är även perfekt att baka till frukost när man inser att man inte har något bröd hemma...

-...och självklart kan man göra en mindre sats deg. Vill du ha 4,6 eller 8 bröd? Det är bara att beräkna om mängderna.

90 g smör
2,25 tsk bakpulver
1 tsk salt
120 g vetemjöl
330 g fint dinkelmjöl (kan bytas ut mot samma mängd vetemjöl)
3 dl filmjölk

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke och tillsätt smöret. Nyp ihop smör och mjöl med hjälp av händerna. Tillsätt filmjölk och rör till en deg (använd sked).

Mjöla ett bakbord och dela degen i 12 bitar. Rulla varje bit till en slarvig boll och platta sedan ut dem med hjälp av handen. Bröden ska vara knappt en hand stora (eller 12 cm). Låt överflödigt mjöl på bröden vara kvar, det behövs nämligen lite extra mjöl på bröden för att steka dem.

Stek på hög värme. Sänk temperaturen eftersom, så att bröden inte bränns vid. Förvara i brödhandduk fram till servering.

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela