milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Den fantastiska kombinationen kola-choklad-nötter

Publicerad 2015-09-30 16:36:57 i Allmänt,

Har ni tänkt på alla klassiska smakkombinationer det finns med choklad. T.ex. choklad och hallon. Eller apelsin och choklad. Också klassikern kola, nötter och choklad.

Det finns ju en anledning till att just dessa kombinationer är klassiska. De är ju fantastiskt goda. Ska man köra ett säkert kort i köket är det att baka med dessa klassiker. Det blir aldrig äckligt. Eller, nästan. Såvida du inte bränner kakorna förstås.


Choklad, kola och nötter är en sak som alla mina bakelser till Pampas delis baktävling. (För mer info, gå tillbaka och läs förra inlägget). Det är helt enkelt en superkombination som jag ääälskar. 

Jag menar, vad sägs som en snickerskladdkaka. Snickerskladdkaka kanske är fel ord, snarare en kladdkaka med jordnötssmörfrosting och dulche de leche. Men det är ju fortfarande samma smakkombination som i Snickers. 

En chokladdoppad nötpaj med dulche de leche-mousse hade jag inte heller tackat nej till. Alla fyra baklerser blir tillsammans väldigt maffiga. En rekommendation är att inte baka alla på en gång. Eller ta väääldigt små bitar. Tips från någon som har lärt sig sin läxa.


Snickerskladdkaka eller 
kladdkaka med jordnötsmörfrosting och dulche de leche.




Kladdkaka:

25 g smör
1/2 ägg (2 msk)
75 g socker
23 g mjöl
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt

Frosting:

50 g jordnötssmör
25 g smör
1 msk florsocker
1 msk dulche de leche baking från Pampas deli

Montering:

Salta jordnötter
Dulche de leche baking

Kladkaka:

Smält smöret. Tillsätt övriga ingredienser. Smörj och bröa en form, 12 cm i diameter. Grädda i ca 15 min på 175 grader.

Frosting: 

Vispa ihop smör och jordnötssmör. Tillsätt florsocker och vispa Alling fluffigt. Vispa till sist ner dulche de lechen.

Montering:

Bre ett lager dulche de leche på kladdkakan. Ganska tunt och centrerat till mitten. Bre frostingen ovanpå. Hacka jordnötterna och strö över dem. 


Chokladdoppad nötpaj med dulche de leche-mousse



Nötpaj:

100 g malda hasselnötter/hasselnötsmjöl
1 äggvita
50 g vit sirap (0,35 dl)
40 g strösocker (1/2 dl)
1/2 tsk bakpulver

Dulche de leche-mousse:

0,75 dl dulche de leche baking 
1 dl vispgrädde

Montering:

Dulche de leche baking

Nötpaj:

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser till en klibbig smet. Smörj mandelmussleformar noga med smör. Tryck ner en rejäl klick i varje form och tryck ut den i formen. Formen ska fyllas helt med nötmassa. Gör en inbuktning i mitten av nötmassan. Grädda 15-20 min i 200 grader. Det gör inget om pajen är lite ogräddad inuti. Låt svalna. Smält chokladen och doppa nötpajerna i den. Låt stelna helt. 

Dulche de leche-mousse:

Rör ut dulche de lechen med 2 tsk vispgrädde. Vispa resten av grädden fast i en annan skål. Vänd ner dulche de lechen och blanda försiktigt.

Montering:

Bre ett lager dulche de leche i mitten av pajen. Spritsa moussen ovanpå. Servera!!

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela