milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Chokladmousse med jordgubbar-minidessert 2

Publicerad 2015-09-05 04:06:18 i Allmänt, dessert,

Fredagar på fritids var något speciellt när jag var liten. Inte för att det var sista dagen innan helgen. Eller för att det var lugnt och skönt då. Nej, utan för att det bjöds på något alldeles extra. Chokladpudding. 

Det var såklart den där pulvervarianten som man blandar med vatten. Inget speciellt, egentligen. Men tillsammans med sprutgrädde blev det en fin avslutning på skolveckan.


Kommer ihåg den gången det fanns några över. Jag och några kompisar erbjöd oss att diska alla muggar, bara för att få en portion chokladpudding till...

Idag, 5-6 år senare, är inte chokladpudding lika speciellt längre. Det är fortfarande gott, men inte samma sak som på fritids. Dessutom har jag smakat chokladpuddingens lite finare släkting; chokladmoussen. Tillsammans med sommarens sista jordgubbar blir det en fin avslutning på veckan.


Chokladmousse 6 miniportioner

Tips:

-Grädden ska vispas stabil, men inte så hårt att den blir grynig.

-Två tsk äggula är precis vad det låter. Ta två tsk från en äggula. Resten av äggulan använder du i en omelett eller något annat skojsigt.!

-Chokaldmoussen kan såklart dekorerad med andra bär en jordgubbar. Sprutgrädde med för den delen. Om man gillar sprutgrädde alltså.

Ingredienser
35 g mörk choklad (ca 55-65%)
0,75 dl grädde
2 tsk äggula

Till dekoration
3 små jordgubbar

Tillagning
Vispa grädden fast. Smält chokladen. Rör ner äggulan i chokladen. Vänd sedan försiktigt ned chokladen i grädden. Spritsa chokladmoussen i 6 snapsglas. Låt stelna i kylskåpet i minst en timma. Halvera jordgubbarna och dekorera med en halva i varje glas. Servera.


-Hedvig


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela