milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Bomben som släpptes-knäcket som bakades

Publicerad 2015-09-25 09:31:21 i Allmänt,

Hösten har kommit. Ja, den har varit här ett tag men det är först nu den har kommit på riktigt. Det är inte för att regnet börja ösa ner helt plötsligt (förser gör det ändå). Eller för att det alltid är motvind bär man cyklar (om det ändå ska blåsa kan det väl blåsa åt rätt håll? Eller)? Nej, det jag tänker på är provbomben.

När man börjar skolan efter sommarlovet känns det som en elvisp kör in i huvudet. Hjärnan är helt snurrig och man går från lov till skola. Efter 1-2 veckor vänjer man sig och skolan är helt okej. Inte rolig men man överlever. Men sen kommer det. Efter en dryg månad släpps provbomben. När precis allt kommer på samma gång. Två prov på samma dag, inlämningar, läxor och bedömningsuppgifter. Allt ska lämnas in på en och samma gång. Livet består av plugg, plugg, plugg. 


Jag behöver kanske inte tala om att den här veckan var en sådan vecka. Det är också därför som det här inlägget publiceras idag när det skulle ha publicerats igår. Men nästa vecka blir det värsta semestern. Då har jag "bara" glostest, tyskaprov, matteläxa och inlämning av bildprojekt.

Något hann jag iallafall baka i veckan. Kriterierna var att det skulle vara enkelt, gå snabbt och inga kakor. Det här havreknäcket uppfyllde dom kraven. Att de bara innehåller 4 ingredienser är ju en bonus. Hur smakar dem då? De smakar knapriga havregryn. Med tanke på arbetsinsatsen är det helt klart ett knäckebröd att testa. Men det är inte världens godaste knäckebröd. Det är ganska gott, speciellt med smör och ost, men inte något som kommer ta dig till himmelen. 



Havreknäckebröd

Tips:

-Kavla ut knäcket riktigt tunt. När du tycker att det är tillräckligt, kavla lite till.

-Pensla det övre bakplåtspapperet med lite matolja. Då släpper det lätt från knäcket när du drar av det.

1 ägg
2 dl havregryn
1-2 msk vatten
+flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp ägget lätt med en gaffel. Tillsätt havregryn och vatten och rör till en smulig massa. Kavla ut knäcket tunt mellan två bakplåtspapper. Ta bort det övre  oxh strö över flingsalt. Kavla knäcket igen mellan två bakplåtspapper så saltet fastnar på knäcket. Grädda i 15-25 minuter. Låt svalna och bryt i bitar.

-Hedvig

Kommentarer

Postat av: norrbotten emmish

Publicerad 2015-09-25 09:37:05

va gott med havre knäckebröd =)

Svar: Ja. Att det är så enkelt är ju en extra bonus:)
Milkandacookie

Postat av: Leva-Kerstin

Publicerad 2015-10-02 10:42:00

Hej på dig!
Tack för många underbara recept. Jag blir så sugen men för närvarande försöker jag äta antiinflammatorisk kost, och det tillåter inte socker och säd. Havreknäckebrödet ska jag baka, det låter jättegott.
Än en gång tack! Jag återkommer till dig.
ha en bra dag.

Svar: Hej:) Kul att du uppskattar bloggen och fortsätter komma tillbaka. Havreknäcket rekommenderar jag verkligen, kom bara ihåg att grädda det ordentligt så det blir riktigt knaprigt. Du får gärna önska recept om du önskar kakor/bröd som passar din kosthållning. I arkivet finns bl.a. recept på raw food bollar och fröknäcke. Ha en trevlig helg
Milkandacookie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela