milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Hjärnsläpp med havreflarn

Publicerad 2015-11-05 04:41:40 i Allmänt, småkakor,
Ni vet när man får totalt hjärnsläpp. Sådär så att man absolut inte kan komma på vad man ska skriva, trots att det borde vara självklart. Det har jag just nu. Jag tar djupa andetag och säger till mig själv att jag snart kommer på det. Det kommer att lösa sig.

För jag har absolut ingen aning vad det här inlägget ska handla om. Ingen som helst. Jag brukar kunna skriva bra inlägg. Skrivandet är en av mina starkaste sidor när det gäller bloggandet. Men det gäller tydligen inte idag. 


Det enda jag vet är att jag har bakat havreflarn. Och att jag har hjärnsläpp. Det skulle ju sitta fint med ett havreflarn nu. Men de är tyvärr slut. Vart de tog vägen? Ja...jag vet inte. Jag har trots allt hjärnsläpp.


Havreflarn är en tunn, knäckig och fantastiskt god kaka. Den är enkel att göra, det blir minimalt med disk och många kakor. Därför tycker jag att du ska baka dem. Nu alltså, inte sen. NU sa jag. Innan du också får hjärnsläpp (för havreflarn är det ultimata botemedlet, så det så).

Havreflarn ca 50 st

Tips:

-Provgrädda gärna några kakor till att börja med för att veta den perfekta gräddningstiden för din ugn.

-Klicka smeten glest så att kakorna inte flyter ihop när de gräddas.

75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk mjölk
2 msk sirap
1,5 krm bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och tillsätt övriga ingredienser. Klicka ut smeten glest till små rundlar ( 1 tsk är lagom mängd smet). Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Låt svalna på plåten tills de är tillräckligt kalla för att flyttas utan att gå sönder.Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela