milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Brysselkex och brysselkål

Publicerad 2015-10-19 07:34:02 i Allmänt, småkakor,

Är det någon mer än jag som ibland stör sig på autokorrekt? Jag menar, i det här inlägget, var jag tvungen att skriva ordet brysselkex. För det vore lite oklart att skriva ett inlägg om brysselkex utan att skriva ordet "brysselkex". Men så kommer autokorrekt och tycker det ska stå brysselkål istället. 

BRYSSELKÅL!?!? Ja. Sorgligt men sant. Och jag vill bara påpeka att brysselkål och brysselkex inte har någonting med varandra att göra. Inte överhuvudtaget.
Bara skillnaden att brysselkål smakar dlslsskla...fruktansvärt äckligt. Eller oj. Förlåt mig. Brysselkål ogillar jag väääldigt mycket. Med betoning på mycket. 

För jag har nämligen lärt mig att man inte får säga att mat är äckligt. Inte ens brysselkål. Det är inte min smak ska man säga. Brysselkex däremot, det passar mig i smaken. Sött, vaniljdoftande och smältande gott.

Jag ogillar autokorrekt. Jag ogillar brysselkål. Men om det är något jag gillar. Gillar på riktigt. Då är det brysselkex. För till skillnad från både autokorrekt och brysselkål är brysselkex gott. Och inte äckligt.


Brysselkex

4,5 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
200 g smör, rumsvarmt och skuret i små bitar

Garnering
Pärlsocker eller strösocker
Ev. Karamellfärg

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smöret och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma tre längder, sno in i plastfolie och lägg i kylen tills de är kalla. 

Att ugnen på 175 grader. Färga ev. strösocker/pärlsocker. Lägg sockret i en påse, droppa ner lite karamellfärg  och skaka runt. Rulla längder i sockret. Skär brysselkexen i skivor, 1/2 cm tjocka och lägg på en plåt. Grädda i ca. 10 min 
-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela