milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Chokladstjärnor

Publicerad 2015-11-14 16:46:00 i Allmänt, småkakor,

Jag tänkte det var dags att rycka upp sig. Man kan inte sluta blogga bara för att man har matteprov nästa vecka. Världen funka inte så. Så jag är tillbaka på banan igen.
 
Istället för att tänka på ekvationer, X och Y tycker jag vi pratar om något trevligare. Typ chokladhjärtan. Man skulle kunna beskriva chokladhjärtan som en torr, lite småkaka. Det stämmer förvisso ganska bra. Men...det gör vi inte. För vem blir sugen på att baka en LITEN, TORR småkaka. Ähum, tack men nej tack.
 
 
 
Chokladhjärtan är en småkaka med chokladssmak. Precis som att kolakakor är småkakor med kolasmak. Gott va? Betydligt godare än en liten, torr småkakor iallafall.
 
De måste bakas med kärlek. Annars är det inte chokladhjärtan. Dessutom är det pärlsocker på toppen. Det säger ju allt. En liten varning bara. Bakar ni med små barn, se till att begränsa pärlsockret. Det kan bli lite mycket annars.
 
 
 
 


 
Chokladhjärtan
 
2,5 dl vetemjöl (150 g)
0,5 tsk bakpulver
1,25 dl florsocker (75 g)
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao (6 g)
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
+pärlsocker
 
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smöret och finfördela det i mjölet. Separera ägget och tillsätt äggulan (spara äggvitan) och blanda ihop till en deg. Kyl i (minst) en timma.
 
Sätt ugnen på 225 grader. Mjöla ett bakbord, kavla ut en del av degen tunt. Stansa ut kakor med en pepparkaksform, pensla med äggvita och strö över pärlsocker. Grädda i ca 6 min. Om kakorna bränns, sänk värmen till 200 grader.
 


-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela