milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Botemedel på höstvädret

Publicerad 2015-11-24 20:00:00 i Allmänt, dessert, kladdkaka, tillbehör,

Plötsligt fylldes instagram med bilder på snö. Glittrande snölandskap så lång ögat nådde. Jag kunde inte annat än bli avundsjuk. Inte för att jag egentligen Vill ha snör i november. Det är lite för tidigt, enligt mig. Men det ser så mysigt ut. Dessutom har man tusen anledningar att stanna inne och dricka varm choklad.
 
Hos mig är vädret något annorlunda. Det ser ut ungefär såhär. Man vaknar på morgonen. Tittar ut genom fönstret...(trumvirvel) och möts av regn. Men är det höst så är det.


Jag tröstar mig med kladdkaka istället. 
Kladdkaka med chokladpuddingmousse. Och karamellpopcorn. Det är det enda som biter mot regn, mörker och kyla. 
 
Och om man nu har turen (eller oturen. Vet inte riktig om jag föredrar snö i november. Men det är iallafall bättre än regn) att mötas av ett snölandskap varje morgon. Då kan man ha ett idylliskt liv där man går på promenad i ett gnistrande snölandskap för att sedan avnjuta varm choklad. Och för alla oss andra kan vi ju trösta hos med den här magnifika skapelsen.


Kladdkaka med chokladpuddingsmousse och karamellpopcorn
 
Tips:
 
-Receptet på kladdkakan är skapat av Zac Ajulay, vinnaren av kladdkakeracet 2015.
 
-Brynt smör gör man genom att smälta smör på medelhög värme tills det börjar dofta nötigt, skummar och har blivit gyllenbrunt. Det tar några minuter och det är lite svårt att se när smöret blir brunt pga av allt skum.  Vill du ha en utförligare guide är det bara att googla "brynt smör guide".
 
Kladdkaka
125 g smör
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1/2 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao 
1/2 tsk flingsalt
2 ägg
 
Topping
 
1 sats karamellpopcorn
1 dl chokladpudding
1 dl grädde
 
Kladdkaka
Sätt ugnen på 150 grader.Bryn smöret. Tillsätt resterande ingredienser. Häll i en smord och bröad form och grädda i 25-30 min. Under tiden gör du karamellpopcornen. Låt kladdkakan kallna.
 
Topping.
 
Vispa grädden lite hårdare än vanligt. Rör försiktigt ner den i chokladpuddingen. Bre moussen på kladdkakan och dekorera med ett berg av popcorn. Servera direkt.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela