milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Hemgjord vaniljglass

Publicerad 2015-05-21 05:20:46 i Allmänt, dessert, glass, tillbehör,

Jag vet inte varför glass sägs vara så svårt att göra själv. Har man bara en glassmaskin är det världens enklaste sak att göra. Blanda ihop fyra ingredienser, kör i glassmaskin, frys den lite till och voilà, du har gjort din egna vaniljglass.

Låter det svårt? Jag tycker inte det. Tycker man glassmaskinen låter för mycket kan man ställa den i ett avskilt rum. Då slipper man bullrandet. Jag stänger alltid in våran glassmaskin i källaren. Sedan kollar jag till den var tionde minut ungefär tills den är färdig.


Har man en glassmaskin tycker jag defintivt man ska prova. Det är bara att lägga i frysblocket i frysen nu. När den soliga (och varma) dagen kommer lovar jag att du kommer vara sugen på glass. Vilken tur attdu kan göra din egen då:)

Vaniljglass

Tips:

-Har man ingen glassmaskin kan man istället lägga allt i en form som man stället i frysen. Rör om en gång i halvtimmen med en elvisp tills glassen är genomfryst. (Men jag lovar att det är värt att köpa en glassmaskin. En billig finner du på loppis eller blocket. Just saying).

-Om du inte orkar vänta på att glassen ska stå i frysen kan man såklart äta den direkt från glassmaskinen. (För man brukar inte orka vänta så länge när man är glassugen).


- Glassen kan se grynig ut i början när man kör den i maskinen. Inget att oroas för, det blir bra på slutet.

-Vaniljpulver är vaniljfrön och det som gör glassen prickig av svarta prickar. Går att byta ut mot 1 msk vaniljsocker men lovar att det blir tusen gånger bättre med vaniljpulver. (Vaniljpulver hittar du precis bredvid vaniljsockret i affären. Dyrare men det räcker längre och ger bättre smak).

1,5 dl mjölk
1 dl socker
2,5 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljpulver

Blanda mjölk och socker tills sockret är upplöst (gör inget ifall inte riktigt allt är upplöst). Tillsätt grädde och vaniljpulver. Kör allting i enligt anvisningarna på glassmaskinen. Under tiden glassen körs fryser du formen du ska förvara glassen i. När glassen är färdigkörd fryser du den ytterligare 2-3 timmar innan servering. 

Kakan på bilden kommer upp på lördag. Så den får ni vänta lite på:)

-Hedvig

Kommentarer

Postat av: Junitjej

Publicerad 2015-05-21 05:39:51

Så gott!

Svar: Hemgjord glass är alltid godare än den köpta:) Rekommenderar verkligen att du gör den
Milkandacookie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela