milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Müsli-en ny variant

Publicerad 2015-05-30 05:08:00 i Allmänt, frukost, tillbehör,

Vet ni att Risenta just nu har en kampanj på instagram. Genom att tagga din  med frukostbild #alltidfrukost skänker risenta en frukost till en Girls in sport som verkar för en mer öppen och jämlik sport i Sverige.
 
Jag vet att jag ger Risenta gratisreklam när jag skriver om dem på min blogg. Å andra sidan tycker jag att det är bra att dem stödjer Girls in sport. Och ju fler som taggar sin bild, desto mer frukostar skänks. Kollar man i en vanlig tidning domineras sportsidorna av resultat idrottsmän. Inte idrottskvinnor.


 
Dessutom är Risenta dem enda som har 1-kilospåsar med solroskärnor., linfrön och pumpakärnor. Och det är väldigt bra när man gör müsli sex gånger i månaden. Ja, ni läste rätt. Här hemma går det åt myyycket müsli. 
 
Därför passar det väldigt bra att runda av det här inlägget med ett müslirecept. Det skiljer sig inte så mycket från det gamla men det är ändå kul att variera det lite när man äter det jämt och ständigt.
 
När passar det då bäst att äta müsli? Till frukost såklart;)


Rostad granola
 
-Det är omöjligt att få bort allt skal från hasselnötterna. Så försök inte ens att få bort allt (men försök få bort så mycket som möjligt).
 
-För mig är det superviktigt att en müsli har mycket russin. Men jag vet att alla inte tycker likadant. Därför får man själv välja hur mycket russin man tar.
 
-Försök att få all müsliblandning blöt av oljevattnet. Blir det stora klumpar bryter du sönder dem, annars blir dem inte genomgräddade.
 
-Frukosten på bilderna är inte hela min frukost. Jag åt mer än så. Ville bara förtydliga detta så ingen tror något annat.


175 g dinkelflingor (5 dl)
175 g havregryn (5 dl)
140 g solroskärnor (2 dl)
70 g linfrön (1 dl)
70 g kokos (2 dl)
80 g hasselnötter (drygt 1 dl)
Drygt 1,5 dl vatten
2 msk neutral olja (t.ex raps, solros)
Valfri mängd russin
Aprikoser
 
Blanda dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokos och linfrön på en plåt. Blanda vatten och olja som sedan hälls över grynblandningen. Krama in vätskan ordentligt i blandningen. Grädda i ca. 30 minuter. Rör runt i müslin regelbundet så att det inte bränns vid. Låt svalna. Hacka nötterna grovt. Lägg på en plåt och grädda i ugnen på samma temperatur. När skalet börjar spricka och hasselnötterna är ljust guldbruna inuti är nötterna färdigrostade. Gnugga bort skalen. Lägg nötterna i en handduk, gnugga dem mot varandra så att majoriteten av skalet försvinner. Tillsätt detta till müslin tillsammans med russin och klippta aprikoser.

På tjugo minuter hinner ljuset förändras ganska mycket på morgonen. Jämför första och sista bilden så ser ni skillnaden.
 
-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela