milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Kaka på 5 minuter-mug cake med nutella

Publicerad 2015-07-08 01:03:00 i Allmänt, dessert, mjuka kakor,

Visst har det väl hänt att du blivit akut sötsugen. Man vill liksom ha nu, nu, NU. Det finns ingen tid i världen att baka kolakakor, muffins eller kladdkaka. Allt det där tar alldeles för lång tid. Jag sa ju att jag ville äta det NU, inte om en timma.
 
Det är då det är tur att mug cakes finns. Man blandar ihop alla ingredienser, häller i en kopp och gräddar i mikron. Tillsammans tar allting max fem minuter. Den perfekta kakan när det akuta sötsuget slår in.


Om man orkar kan man vispa lite grädde och rota fram lite hallon ur frysen. Men det är egentligen inte nödvändigt. Mug cake med nutella är gott som det är.
 
Blev du akut sötsugen när du kika in på den här bloggen. Receptet finns här nedan. Normala ingredienser som finns hemma hos de flesta. Varsågoda. Ni kan tacka mig om fem minuter.


Mug cake med nutella
 
Tips:
 
-Gillar man inte nutella går det att utesluta. Håll bara extra koll under gräddningen så att den inte övergräddas.
 
-Gräddningstiderna är ungefärliga. Alla mikrougnar fungerar olika så kolla redan efter en minut om du vet att din mikro är supereffektiv.
 
-Receptet kommer ursprungligen från Jennys matblogg.
 
-Den lilla äggkoppen behöver kortare tid än den stora. 


2 msk mjöl
2 msk socker
1/2 ägg (2 msk uppvispat ägg)
1,5 msk kakao
1,5 msk neutral olja
1,5 msk mjölk
20 g nutella (1/4 dl hårt packad)
 
Till servering: Kex, hallon och grädde.
 
Smält nutellan. Blanda ihop alla ingredienser. Fyll en liten kopp till 3/4 med smet. Grädda på högsta effekt i ca 1:30-2:00 minuter. Servera med grädde, hallon och kex.

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela