milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Hemgjord müsli- eller var det granola?

Publicerad 2015-03-17 19:38:43 i Allmänt, frukost, tillbehör,

När jag var liten åt jag fil med müsli till frukost. Varje dag. Samma fil. Samma müsli. Idag fattar jag inte det. Hur jag kunde äta samma frukost varje dag. Det låter skittråkigt i mina öron.

Just nu varierar jag min frukost. Ofta beror det på vad vi har hemma. Om vi har nybakat bröd äter jag det. Är jag sugen på gröt gör jag det. Nygjord müsli betyder fil med müsli. Precis som när jag var liten.


Skillnaden är bara att jag gör min egen müsli. Det är inte svårt. Det blir otroligt gott. Den är sockerfri. Man vet vad man stoppar i den. Den ger bra energi.

Ofta ser man recept på granola, ugnsrostad müsli. Ofta kallas dem för nyttiga trots att de innehåller absurda mängder socker. Misstolka mig inte. Jag älskar socker. Men jag tycker inte det är rimligt att ha i två dl honung i en müsli. Det tycker jag faktiskt inte.



Hemrostad müsli 

Tips:

- Känn dig fri att ändra i receptet. Gillar du inte pumpakärnor använder du såklart inte det. Blev 1,5 dl linfrön istället för 1 gör inte det heller något.

-Uteslut nötterna ifall någon är allergisk.

- Klipp den torkade frukten i mindre bitar om den är stor, t. ex. aprikoser och dadlar.


5 dl rågflingor (175 g) 
6 dl havregryn (200 g)
Knappt 2 dl solroskärnor (120 g)
1 dl pumpafrön (69 g)
1 dl linfrön (70 g)
2 dl kokos (70 g)
1 dl mandel (70 g)
2 dl vatten (200 g)
1/2 dl olja (45 g)
Valfri torkad frukt t. ex. aprikoser och russin.

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka mandeln/nötterna. Blanda alla torra ingredienser förutom torkad frukt i en långpanna. 

Blanda olja och vatten. Häll det över de torra ingredienserna. 
Krama in vätskan i havregrynsblandningen. De ska bli blöta. 

Grädda i ugnen i ca. 30 min. Rör om var tionde minut. Låt svalna och strö över torkad frukt.


// Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela