milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Risbräck

Publicerad 2015-07-11 01:08:44 i Allmänt, Godis,

Idag konfirmeras jag. Det är...kul. Tror jag. Jag vet ju inte eftersom det här inlägget är skrivet i förväg.

Jag hoppas att det är lika soligt som på den här bilden. För om det ösregnar blir jag arg. Guds änglar behöver väl inte gråta på min konfirmation? 


Nästa vecka kommer jag hem igen. Och då ska det minsann bakas. Kanske blir det risbräck. Det är nämligen världens enklaste godis. Blanda smält choklad med Vårgårdaris och du är nästan färdig. Klicka ut och låt stelna. Fulländat.

Det är precis ett sådant enkelt recept jag kommer behöva efter ett långt konfaläger. För det kan hända att jag är lite trött. Bara lite trött.


Risbräck

Tips:

-Det här receptet är så enkelt att det inte behövs några tips.

-Min lillasyster Ester bakade dessa. Ett perfekt lillasyster-recept alltså.

50 g mörk choklad (eller ljus om du föredrar det).
Lagom mängd Vårgårdaris (tror det gick åt ca 2 dl).

Smält chokladen. Blanda med tillräckligt mycket Vårgårdaris. Chokladen ska täcka Vårgårdariset och det ska gå att klicka ut "smeten" utan att chokladen rinner ut på sidorna. 

Klicka ut toppar på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kykskåpet. Bryt i bitar och förvara kallt (i kylskåpet alltså).

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela