milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Havreformar med vaniljkräm

Publicerad 2015-06-20 03:22:18 i Allmänt, dessert, mjuka kakor, paj, tillbehör,

Jag skulle göra vaniljkräm. Dagen innan hade jag kollat så att alla ingredienser fanns hemma. Det kan vara bra att göra det när man ska baka. Det fanns många ägg hemma så det kändes skönt.

När jag, dagen efter, öppnar kylskåpet hittar jag mjölken. Sedan vandrar sig blicken nedåt för att hitta äggpaketet. Som helt spårlöst har försvunnit. I en kastrull ligger dock tre ägg. Kokade.
Kul!!! Inte.

Hela min planering förstördes för en sekund. Innan jag kom ihåg att Mr. Google finns. Vilken tur att "vaniljkräm utan ägg" inte är ogooglebart. Att göra vaniljkräm utan ägg var dessutom enklare än att göra "vanlig".

Vaniljkrämen användes sedan som fyllning till havreformarna. Tillsammans med några bär och lite choklad blev det en riktigt bra efterrätt till slut.


Havreformar med vaniljkräm

Vaniljkräm
3 dl mjölk
2 msk strösocker
2 msk potatismjöl (ihoptryckt) 
2 msk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser förutom vaniljsocker i en kastrull och värm på medelvärme tills den tjocknar. Ta från värmen, häll upp i en skål och rör ner vaniljsockret. Låt svalna.

Havreformar med vaniljkräm

Tips:

-Ett snyggt sätt att dekorera med choklad är att halva den. Ta helt enkelt en osthyvel och hyvla baksidan av en chokladkaka. Färdigt!!!

-Smörj formarna ordentligt så att degen inte fastnar.

-Både färska och frysta bär passar att dekorera med.


Havreformar 16-20 st.

150 g smör
0,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn

Smält smöret. Blanda med resten av ingredienserna. Smörj mandelmussleformar ordentligt med smör. Tryck ut degen i formarna. Grädda  10-15 minuter eller tills de har blivit gyllenbruna. Låt svalna. Knacka på undersidan av formarna tills kakan släpper.

Sista touchen

Dekoration
Bär
Choklad
Fyll formarna med vaniljkräm. Dekorera med bär och choklad.

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela