milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Citronglass

Publicerad 2015-06-27 01:17:50 i Allmänt, dessert, glass,

Får man säga att man har glassvecka på bloggen om man bara publicerar 2 inlägg per vecka? Jag vet inte...kanske. Här kommer iallafall veckans andra recept på glass.

Som ni ser på bilderna är glassen helt citrongul. Som om det vore citronglass. Det är inga färgämnen tillsatta för att få till färgen, det enda som har använts är citron. Ganska coolt ändå att citronsaft som är så blek kan ge den färgen.

Glassen är ganska syrlig i smaken. Den passar alltså perfekt med lite sötare tillbehör. Kan tänka mig att den smakar underbart med chokladsås och skivade jordgubbar. Glass och jordgubbar är väl ändå sommarens bästa dessert?!?!

Citronglass 
Tips:

-Var försiktigt när du värmer äggsmeten och rör hela tiden. Om äggsmeten börjar koka är risken stor att allting blir äggröra.

-Frys gärna in glassformen i förväg. Då smälter inte glassen lika snabbt när man förflyttar glassen från glassmaskinen till formen.

-Det går att göra glass utan glassmaskin. Häll glassmeten direkt i formen och frys in. Vispa i glassen med en elvisp en gång i timmen och fortsätt så tills glassen är helt genomfryst.

-Receptet kommer från Linda Lomelino.

1 dl färskpressad citronsaft (ca 2 citroner)
1/2 msk finrivet citronskal (1 liten citron)
2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 dl mjölk
1 dl strösocker

Blanda citronsaft, citronskal och grädde i en skål. Vispa upp äggulorna. Koka upp mjölk och socker. Häll omedelbart mjölken i en tunn stråle ner i äggulorna samtidigt som du vispar. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm på tills den tjocknar. Rör hela tiden. Sila blandningen över skålen med citrongrädde. Blanda citrongrädde och äggsmet tillsammmans och ställ in i kylskåpet tills den har kylts ner helt.
Kör enligt anvisningarna på glassmaskinen och frys sedan in glassen i en bunke.

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela