milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Banan-och-nutellaglass

Publicerad 2015-06-24 01:09:00 i Allmänt, dessert, frukost, glass,

 
Tänk dig att du skivar en banan och fryser ner. Sedan, när du blir sugen på glass, tar du upp dem och mixar. Et voilà, färdig glass. Det är ganska häftigt faktiskt. Banan=Glass
 
Bananglassen har blivit ganska trendig, speciellt om du kollar in på ett fitnesskontona. Jag kände ju också för att göra nyttig glass. Egentligen gillar jag inte att kalla glass och andra sötsaker nyttiga. Men om den enbart består av banan-då är den faktiskt nyttig.

Jag frös alltså in bananer. Väldigt bruna bananer. Andra hade kanske bakat banankaka men det gillar jag INTE (jag tänker inte skriva att det är äckligt men jag tycker det). Och då får man en sådanhär fin, brun glass. Eller inte? 
 
Enbart bananer (oavsett färg på skalet) ger en vitgul färg. Om man däremot tillsätter nutella blir den vackert brun. Gott blir det också. Hur var det nu igen, visst var vi överens om att bananglass är nyttigt?
 
Bananglass med nutella
 
Tips:
 
-För en bättre glasskonsistens kan man frysa glassen i 1-2 timmar. Men det är inte alltid man orkar vänta så länge.
 
-Här är ett annat recept på bananglass (om du skulle gilla bananglass lika mycket som jag;)
 
Glass:
Ca. 330 g banan (tyvärr ingen aning om hur många bananer det motsvarar).
100 g nutella
 
Till servering:
 
Rostade hasselnötter
 
Skiva bananerna och frys ner dem tills de är genomfrysta. Smält nutellan i mikron på låg effekt. Mixa sedan nutella och banan i en mixer/matbredare. Om det bara blir smulor av bananen beror det på att mixern är för svag. Låt bananerna tina 5 minuter och mixa sedan igen. Fortsätt så tills et går ihop till en slät smet. Servera omedelbart med rostade hasselnötter.


-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela