milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Världens bästa sommartårta

Publicerad 2015-07-25 04:47:25 i Allmänt, tårta,

Jag vet. Juli börjar lida mitt sitt slut. Och den där pangvärmen som vi alla längtat efter har inte kommit. Och kommer förmodligen inte komma. Iallafall inte i juli. Däremot har det ju regnat. Och det är ju svensk sommar i ett nötskal. Men man hade ju förväntat sig lite mer sol. Vi pratar ju faktiskt om juli.

Regnet har iallafall gjort något bra. Jo, det är sant. Glöm alla dagar du har klagat på den svenska sommaren. Gå nu ut i närmsta skog med blicken i marken. Haha, kolla där. Där har du just nu världens bästa kap. Fyll valfri burk med blåbär för 0 kr. 

Höj blicken något. Nämen titta där. Är det inte några  som tittar fram. Plocka, plocka, plocka. Gratis självplock av hallon. 

Gå nu hem. Släng ihop en marängsmet som du gräddar. Gå under tiden ut i trädgården och leta i jordgubbslandet. Där fanns visst några jordgubbar som inte var maskätna. Va bra! Kanske hittar du några smultron också. Plocka allt i en fin skål.

Alternativt cyklar du till mataffären och köper jordgubbar. Det är okej. Fast bara om du cyklar.

Låt pavlovan svalna. Om den har spruckit gör det ingenting. Absolut ingenting. Vispa sedan grädde och dölj sprickorna. Lägg på bären lite slarvigt. Oj, började det regna nu. Smattret hörs mot rutorna. Du suckar. Inte nu igen. Men nu har du iallafall en pavlova att tröstäta.


Världens bästa sommartårta

Tips:

- Marängen är en ganska kladdig historia. Men tillsammans med grädde och bär blir det riktigt smarrigt. För vi orkar ju inte grädda marängen i 10 timmar för att få den kruttorr.

-På bilderna har jag använt ca 3 dl grädde. Men om man gillar grädde bör man använda 4 dl

-Marängbotten går att baka i förväg men själva monteringen ska inte ske förrän precis innan servering. 

Marängbotten

5 äggvitor, rumstempererade
2,25 dl strösocker
Lite salt (mindre än ett krm)
75 g mörk bakchoklad

Dekoration

3-4 dl grädde (se tipsen)
Valfria bär

Vispa äggvitorna med saltet till ett fast skum. Tillsätt en fjärdedel av sockret i taget och vispa in sockret ordentligt innan du tillsätter mer. 

När allt socker är invispat fortsätter du vispa tills marängsmeten är glansig och fluffig.

Smält chokladen och låt svalna. Ringla chokladen över marängsmeten, vänd runt en gång.

 Bre ut marängsmeten på ett bakplåtspapper i en cirkel. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda 1,5-2 timmar (se tipsen). Låt svalna.

Vispa grädden löst. Bre grädden på marängen. Dekorera med bären. Servera direkt.


-Hedvig


Kommentarer

Postat av: ɑ n n i k ɑ

Publicerad 2015-07-25 19:22:27

Gott!

Svar: Maräng+choklad+grädde+bär är ju inte en dålig kombo om man säger så;)
Milkandacookie

Postat av: Rebecka

Publicerad 2015-07-30 19:09:48

Vad vacker den är! Jag gjorde också pavlova för ett par dagar sedan, men smultron, hallon och lite saskatoonbär. <3

Svar: Tack:) Pavlova är ju verkligen supergott och en klar favorit på sommaren
Milkandacookie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela