milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Snabba limpan-kanske världens enklaste bröd

Publicerad 2015-07-22 05:56:27 i Allmänt, bröd, frukost,

Ibland behöver man ett bröd som är lätt att baka. Som inte stökar ner hela köket. Som inte har långa jästider. För då måste man planera.

Hur många känner igen sig? Räck upp en hand. Jo men, jag kände ju på mig att jag inte var ensam om det här. Vet ni, jag har hittat receptet. Receptet som kommer lösa ert problem. 


Snabba limpan. Visst låter det som ett bra bröd. Rör ihop alla ingredienser. Lägg i en form. Sätt in brödet i ugnen samtidigt som du sätter på ugnen. Vänta en timma. Ut kommer färskt rykande bröd. Utan långa jästider. Utan mjöldamm över hela köket. Ett helt enkelt bröd alltså. Utan onödigt krångel.


Snabba limpan

Tips:

-Våga variera det här brödet. Det här är bara grundreceptet, det finns alla möjligheter i världen att förändra det.

- Tillsätt t.ex. frukt och nötter, kryddor, oliver, grövre mjölsorter m.m

25 g jäst (0,5 pkt)
3 dl mjölk, fingervarm (300 g)
1/2 dl ljus sirap (70 g)
2 msk neutral olja (raps, solros)
4 dl rågsikt (240 g)
4 dl vetemjöl (240 g)
1 tsk salt (6 g)

Smula jästen i en bunke och rör ut den i mjölken. Tillsätt sirap, olja, rågsikt, mjöl och salt och knåda till en kladdig deg. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 1,5 l. Fördela degen jämnt i formen. Sätt in formen i ugnen samtidigt som du sättet ugnen på 200 grader. Grädda i ca 1 timma. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på galler.

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela