milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Världens enklaste fudge- Lördagsserien del 2

Publicerad 2015-01-24 12:04:35 i Allmänt, Godis,

Det finns konditorer som gör recept. Krångliga recept. Som man absolut inte får ändra på. Och man måste använda värsta lyxchokladen. Som är svindyr. Det är superviktigt. Annars blir det inte bra.

Sådana konditorer är tråkiga. De kan ju inte bestämma hur jag ska baka. För det finns det bara en person som gör. JAG. Ingen annan. 
Det är såklart inget fel att följa recept. Men jag gillar inte när man säger att det kommer bli misslyckat ifall man inte föjer receptet.
Sen finns det såklart andra recept. Som Rocky road fudge. Där får man bestämma själv. Vilken choklad man ska använda och vad man ska stoppa i den. Man kan höfta, det gör inte så mycket om det råkar bli för mycket minimarshmallows. Det är ju bara gott. 
Man kan följa receptet. Eller inte. Man får helt enkelt välja.

Rocky Road Fudge

Tänk på:

- Tål du inte nötter? Byt ut dem mot något annat.

- Välj själv om du vilken typ av choklad du vill ha. Oreochoklad kanske?- Marshmallows smälter av värme så se till så att smeten inte är för varm när du tillsätter dem.

- Större sats? Lika delar kondenserad mjölk och valfri choklad är grunden. Sedan är det bara att ändra smaksättning efter humör.

- Fudgen ska förvaras i kylen för att inte torka ut men är godast rumsvarm.

125 g kondenserad mjölk
50 g mörk choklad
75 g ljus choklad
0,5 dl salta jordnötter
0,5 dl minimarshmallows

Lägg ett bakplåtspapper i en form 10• 20 eller en rund form med en diameter av 16 cm.
Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Värm den kondenserade mjölken tills den nästan kokar. Slå den över chokladen och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt nötter och minimarshmallows. 
Tryck ut i formen och ställ in i kylen för att stelna. Skär i bitar och förvara i kylen.// Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela