milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Hallonsmoothie- räddaren i nöden

Publicerad 2015-01-27 18:59:00 i Allmänt, frukost,

Det finns bra morgnar. Och dåliga. Ibland drabbas jag av dåliga frukostmorgnar. Jag är inte sugen på någonting. Går det bra med fil frågar jag mig själv. Nej. Absolut inte svarar jag. Gröt då? Orkar inte. Det är ju trots allt morgon. Och då är jag trött. Macka då, det borde väl funka tänker jag. Nej, för tråkigt. 
 
Ungefär så håller det på i mitt morgontrötta huvud. Tills den fattar att det finns två brunprickiga bananer hemma. Som ingen tänker använda.
Och som det går att göra smoothie av. Två gamla fula bruna bananer blev räddningen för den morgonen. Tänk vad fantastiskt bra det kan vara med bruna bananer ibland. Ibland alltså. Inte alltid.


Hallonsmoothie 
 
Små tips på vägen:
 
- Man kan använda fil, vaniljyogurth eller naturell yogurth. Vi hade bara fil hemma så därför använde jag det.
 
- Det kan vara svårt att mixa smoothien slätt ifall hallonen är frusna och man har en svag mixer. Då får man vänta i några minuter så att de hinner tina lite innan man mixar igen.
 
- Jag höftade lite i början med filen innan jag kom på att det kunde vara smart att mäta upp exakta mängder. Därför rekommenderar jag att börja med den mindre mängden fil och se hur det blir. Smaka av. Tillsätt lite i taget tills du är nöjd med konsistensen och smaken på smoothien.
 
- Självklart kan man byta ut mängden hallon mot ett annat bär!!


2 bruna bananer
200 g frysta hallon
3-5 dl fil eller yogurth
 
Mixa allt med en stavmixer, mixer eller matberedare till en slät konsistens. 
 
// Hedvig

Kommentarer

Postat av: zabinas.se

Publicerad 2015-02-02 08:15:50

Nyfiken! När du gör exempelvis smoothies, räknar du ut kalorier och jämför ex. Yoghurt och fil?
Mvh Zabina

Svar: Nej. Däremot har yogurth och fil lite olika syra i sig. Därför smakar smoothien på ett annat sätt ifall man använder fil istället för yogurth. Men det går bra vilket som.
Hedvig Isacson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela