milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Chokladplattor-lördagsserien del 3

Publicerad 2015-01-31 13:27:11 i Allmänt, Godis,

Ofta när jag berättar att jag gör eget godis får jag samma fråga. Är det inte svårt? Ähum, lite krångligt är det. Samtidigt är det inte svårt alls. 

När man misslyckas är det jobbigt. Kola som bränner fast, gelehjärtan som inte vill stelna och marshmallowsmet över hela köket. Kul. Verkligen jättekul.


Fast det behöver inte vara krångligt. Chokladplattor, till exempel. Superenkelt. Bränner inte fast. Stelnar alltid. Fastnar inte på väggarna. Om man inte har en treåring som kletar fast det förstås. 

Väldigt enkelt. Väldigt gott. Alla gillar det. ALLA. Förutom de som inte gillar choklad. Men de räknas inte. Uppenbarligen har de något fel på smaklökarna. 

För man väljer helt och hållet vad som ska vara på sina chokladplattor. Mina lillasystrar ville ha minimarshmallows. Det ville inte jag. De fick minimarshmallows. Jag fick torkade lingon. Möjligheterna är helt enkelt oändliga.
Lite tips på vägen

- Det spelar ingen roll om du använder vit, mörk eller ljus choklad.

- Välj en god choklad. Det betyder INTE att du måste använda en snofsig choklad med skyhögt kilopris. Det räcker bra med den du brukar äta. För den tycker du förhoppningsvis är god.

- Om du vill ha kokos eller nötter som topping blir det absolut godast ifall du rostar dem. Det gör man enklast genom att lägga dem i en torr stekpanna och värma på medelhög värme. Rör om hela tiden tills de börjar bli gyllenbruna.

- Chokladplattorna ska förvaras i kylskåpet.


Chokladplattor

Valfri choklad
Valfri topping
Till ex. nötter, torkad frukt, kokos, strössel, minimarshmallows, godis och salta jordnötter.

Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Rita runda cirklar på ett bakplåtspapper, förslagsvis med hjälp av ett glas. Bre ut chokladen på bakplåtspappret. Toppa med nötter, torkad frukt och godis. Låt stelna i kylen. Färdigt!// Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela