milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Semlor

Publicerad 2015-02-17 17:54:00 i Allmänt, bullar, semlor,

17 februari. 2015. Fettisdagen. Eller semmeldagen. Oavsett vad man vill kalla den här dagen så är den till för att äta semlor.
 
Det finns många åsikter om den perfekta semlan. För mig är det viktigaste att det är florsocker på. Det finns en "göteborgsemla" med pärlsocker istället för florsocker. Men göteborgarna har ju sina egna traditioner.
 
 
Förutom florsockret, finns det grädde och mandelmassa i en semla. Jag tycker grädden ska vara löst vispad och sötad med lite florsocker. Mandelmassan blandar jag ut med lite mjölk och inkråmet från bullarna.
 
Till sist: proportionerna. Man vill ha en lagom stor bulle så att man orkar äta upp den. Vi vill inte spy av en semla. Det är tråkigt. Lagom mycket mandelmassa. Lagom mycket grädde. Lagom mycket bulle. Lagom mycket florsocker. Lagom  av allt helt enkelt.
 
 
Den perfekta semlan
 
Tips:
 
- Det är semmeldagen. Vem pallar baka semmelbullar nu. Då är det bättre att köpa färdiga och fylla själv istället.
 
- Runt eller trekantigt lock? Du bestämmer. Om locket blir för tjockt kan man ta bort en bit av undersidan.
 
- Lita på dig själv. Är grädden lagom sötad? Behövs det lite mer mjölk. Det är helt upp till dig.
 
För 5 personer
 
5 semmelbullar
100 g mandelmassa
En liten skvätt mjölk
2 dl grädde (100 g)
Florsocker
 
Skär ut ett lock på bullarna. Gröp ur bullen. Riv mandelmassan och blanda med inkråmet från bullen plus en liten skvätt mjölk. Vispa grädden löst med lite florsocker. Fyll en plastpåse, klipp ett hål och spritsa på bullen. Lägg på locket och pudra över florsocker.
 
// Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela