milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Fröknäcke

Publicerad 2015-02-06 17:18:00 i Allmänt, bröd, frukost,

Det finns vissa recept som är speciella. Nästan magiska. Som man bakar om och om igen. Och alltid förundras över att det blir så vansinnigt gott.
 
Det här är ett sådant recept. Det går inte att beskriva hur gott det är. Men låt oss säga såhär. En sats. En timma. Tre personer. Behöver jag säga mer?
 
 
Det är beroendeframkallande. Magiskt. Och allergivänligt. Alla glutenintoleranta, laktosintoleranta, mjölkallergiska, nötallergiska, GI-fantaster, LCHFARE, vegetarianer, veganer och alla andra kan lyssna. Ni tål det. Ja, ni hörde rätt. Så fantastiskt är det.
 
Så vad väntar ni på. Det är bara att sätta igång. På egen risk...
 
 
Fröknäcke!! Ger en hel plåt.
 
Tips på vägen:
 
- Fiberhusk är egentligen den enda ingrediensen som är mysko. Men den behövs för den gör så att brödet håller ihop. Finns att köpa på den glutenfria hyllan i butiken.
 
- Det spelar inte så stor roll vilket mjöl man använder. I orginalreceptet stod det  mandelmjöl men jag använde sojamjöl istället. Exprimentera gärna med olika sorters mjöl för att få fram nya varianter.
 
- Kavla ut så tunt det går. Det är inte jordens undergång om det blir lite tjockare på ett ställe. Att försöka rätta till gör det oftast värre.
 
0,75 dl linfrön
0,75 dl solroskärnor 
0,75 dl pumpakärnor
0,75 dl sesamfrön
0,75 dl sojamjöl
2 dl vatten
0,5 dl olja
0,5 tsk salt
1 msk fiberhusk
+flingsalt
 
Sätt ugnen på 160 grader. Koka upp vattnet. Blanda alla torra ingredienser förutom flingsalt i en bunke. Häll i vatten och olja. Låt stå i ungefär 20-30 sekunder. Rör sedan om tills det blir en geleig massa. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Grädda i ca 60-75 min. Låt svalna och bryt i bitar.
 

// Hedvig
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela