milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Bananglass-till frukost

Publicerad 2015-02-21 09:00:31 i Allmänt, frukost,

Det var en gång en tjej som skulle hålla ett tal. Talet skulle handla om något osäljbart. Ett bord med tre ben. Eller en sko utan sula. Tjejen valde att prata om en brun banan. 

Hon upptäckte att Det fanns jättemånga fördelar med en brun banan. Den var lätt att äta. Man kunde använda den till smoothies. Och för att baka banankaka.


Tjejen gillade att baka. Därför bakade hon en banankaka. Och bjöd alla i klassen på när hon hade hållit talet. Trots att hon själv inte gillade banankaka.

När tjejen upptäckte att det fanns bruna bananer hemma gjorde hon därför inte banankaka. Hon gjorde bananglass. 
Två bananer och 1/2 dl jordnötssmör var allt som behövdes. Sedan åt hon det till frukost. Och hon tänkte att någon kanske kände sig inspirerad och ville göra samma sak. Därför lade hon ut receptet på sin blogg.

Bananglass med chokladsmak


Tips:

- Om mixern/matbredareb har en svag motor klarar den inte av att mixa bananerna till en glass med en gång. Då väntar man i 5 min innan man mixar igen så att bananerna hinner tina lite. Då brukar det funka. Annars får man vänta lite till.

- Om man inte har chokladjordnötssmör kan man använda vanligt jordnötssmör och tillsätta lite kakao istället.

1 stor banan
1 liten banan
1/2 dl chokladjordnötssmör
+ topping (nötter, frukt etc.)

Skiva bananerna och frys in dem över natten. På morgonen tar man fram bananerna och häller i en mixer eller matbredare. Tillsätt jordnötssmör. Mixa ihop till en krämig glass. Servera med någon god topping.


//Hedvig 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela