milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Jordgubb-och-rabarberpaj

Publicerad 2015-08-06 05:24:53 i Allmänt, dessert, paj,

Jag ska berätta en hemlighet. En hemlighet som kommer få er att gapa. Den kommer ändra hela eran bild av mig. 

Ni kanske har undrat varför det inte funnits något recept på rabarberpaj på bloggen. Sanningen är enkel. Och smärtsam. Jag har inte gjort någon.

Ni kan sluta läsa nu. Jag förstår om ni slutar läsa min blogg. Baknörden Hedvig, bakar sin första rabarberpaj i augusti. Men lilla vän, det gör man ju i maj. När de första rabarberskotten ser solens strålar. Vet du inte det.


Jo, det vet jag. Jag vet att mitt brott är oförlåtligt och att jag förtjänar att äta torrt bröd resten av mitt liv.

-Vad har du att säga till ditt försvar?

-Bättre sent än aldrig...

Läser ni fortfarande? Vad snälla ni är. Jag trodde bara det var mamma som skulle fortsätta läsa efter den här skandalen. Då kan ni ju också få receptet på rabarber-och-jordgubbspajen. Som ett tack. För att ni fortfarande läser. Och som ett förlåt. För att jag inte bakar rabarberpaj förrän i augusti.



Jordgubb-och-rabarberpaj

Tips:

- Mängden söker till fyllningen beror på. Med 2 msk blir rabarbersmaken ganska syrlig, med 4 msk blir den sötare. Det är en smaksak som du bestämmer. Med söta tillbehör kan det vara fräscht med en syrligare smak, små barn brukar dock uppskatta den sötare varianten bättre.

-Paj är godast ljummen. Om den hunnit svalna kan man värma den i ca 5 min i ugnen (200 grader).

Täcke:
150 g smör
1,5 dl socker (135 g)
3 dl havregryn (105 g)
1,5 dl vetemjöl (90 g)
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 dl sirap (70 g)
0,5 dl mjölk (50 g)

Fyllning
1/2 liter jordgubbar (250 g)
500 g rabarber, skalad och skivad.
1 msk potatismjöl
2-4 msk strösocker

Fyllning:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg rabarber och jordgubbar i en pajform, ca 20 cm i diameter. Blanda socker och potatismjöl (se tipsen) och strö över. Blanda runt. 

Täcke:

Smält smöret på spisen. Dra från plattan och tillsätt resten av ingredienserna. Häll över fyllningen. Grädda i 30-40 minuter tills täcket fått fin färg. Servera ljummen med vaniljsås, glass eller grädde.

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela