milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Hur man snurrar en bulle

Publicerad 2015-08-20 13:01:41 i Allmänt, bullar, tips,

Bullar. De finns i alla möjliga former och storleker. Stora som små. Eller lagom. Runda, formade som en knut, knyten eller bara helt enkla snäckor. Möjligheterna för hur en bulle ska se ut är oändliga. Och då har vi inte kommit in på smakerna än. Bullen är helt enkelt ett bakverk som kan varieras i en evighet.
 
Har man tröttnat på att kanelsnäckor finns det alltid möjlighet att testa ett nytt sätt. Här kommer två varianter jag gillar. 
 
Bullteknik
 
Tips:
 
-Läs igenom hela tekniken först. Så slipper vi massa kladd på mobilen:)
 
- Fattar ni inte? Skriv en kommentar!!! Har försökt att förklara så gott jag kan men är något oklart så får ni gärna skriva en kommentar så jag kan ändra.
 
-Ja, här är förresten ett recept på kanelbullar. Det kan ju också vara bra att ha;)
 
Först av allt. Kavla ut degen till en platta och bre på fyllningen. Vik ihop degen i ett treslag. Vik över högra sidan av degen mot mitten. Vik sedan över vänstra sidan så att den ligger ovanpå den högra sidan. Kavla ut den lite till på bredden.
 
Skär remsor av degen. Hemma hos mig görs det ganska små bullar och då passar 60-65 g bra

Variant nr. 1

Tvinna degremsan så att den blir lite spiralformad.

Sedan börjar man snurra ihop remsan. Börja i ena änden och fortsätt snurra runt, runt, runt.


Till sist stoppar man den andra änden under själva bullen. Färdigt!!!
 
 
Häng kvar. Detta var den lite lättare varianten. Här kommer en något svårare variant. Inte speciellt svår när man väl har lärt sig men man kan behöva öva några gånger innan man får in snitsen:)
 
Variant nr. 2
 
Ta en degremsa. Lägg ena änden på de tre mellersta fingrarna och håll fast den med hjälp av tummen. Tvinna degen två varv runt alla tre fingrarna.


Biten som är kvar läggs mellan långfingret och ringfingret. Sedan trycks den in under själva bullen.


Klart. Fortsätt med resten av degen. Hoppas ni testar på någon av varianterna. Inte alls lika svåra som de kanske ser ut i början. 
 
-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela