milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Kylskåpsrensning...

Publicerad 2015-08-15 05:20:37 i Allmänt,

Har ni någon gång haft 2 msk överbliven dulche de leche i kylskåpet. Plus en burk med jättemycket smörkräm. Nähä, det kanske bara är jag.

Ni, som liksom jag, haft detta världsproblem kan ju relatera till frustrationen. Vad tusan gör man av 2 msk dulche de leche? Plus en burk smörkräm. Eller ganska exakt 168 g smörkräm. Det är som ett av de där svåra mattetalen i skolan. Som man måste fundera jääättelänge på innan man slutligen kommer på svaret.


Svaret på problemet blev havreflarn med smörkräm. Det är väldig självklart inser jag nu, när jag ser tillbaka på det i efterhand. Men då gick min hjärna på högvarv för att komma på lösningen.

För byter man ut sirapen mot dulche de leche i havreflarnen och fyller dem med smörkräm, ja då är problemet löst. På ett väldigt smakligt sätt. Och till alla er som inte råkar ha kylskåpet fyllt med smörkräm och dulche de leche. Ni kan baka kakorna ändå. Jag har redan löst erat problem. Receptet på smörkrämen finns där. Dulche de lechen är bara att ersätta. Så varsågod att börja baka.


Havreflarn med smörkräm

Tips:

- För att smörkrämen ska bli bra och inte skära sig är det viktigt att både äggulan och smöret är rumsvarmt.

-Separera ägget och ta fram smöret när du börjar göra smeten till flarnen. Då hinner de rumstemperas tills det är dags att göra krämen.

- Receptet är gjort för över-och-undervärme. Om du har en varmluftsugn sänker du värmen till 175 grader men gräddar i samma tid.

-Våga inte fylla havreflarnen med för lite smörkräm. För det är krämen vi är ute efter, eller hur? Annars hade vi ju inte fyllt dem från första början.

Havreflarn

75 g smör
1 dl havregryn (35 g)
1 dl vetemjöl (60 g)
1 dl strösocker (90 g)
1 krm bakpulver
2 msk mjölk el grädde
2 msk dulche de leche eller ljus sirap

Smörkräm

100 g smör, rumstempererat
1,5 dl florsocker
1 äggula , rumstempererad
2 tsk vaniljsocker


Havreflarn

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en smet. Klicka ut små cirklar av smeten glest på en plåt. VARNING!! De flyter ut mycket.
Grädda 5-10 minuter tills de fått lite färg i kanterna. Låt svalna på galler.

Smörkräm
 
Vispa smör och socker krämigt och luftigt. Tillsätt äggula och vaniljsocker och vispa igen.

Montering

Spritsa eller bre på smörkräm på baksidan av ett flarn. Lägg ett annat flarn ovanpå och tryck ihop lätt. 


-Hedvig


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela