milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Att spara sommarkänslan...

Publicerad 2015-08-18 08:34:20 i Allmänt, tillbehör,

Jag älskar att det kommer vara sommarväder i hela två veckor till. Att det är sol och 25 grader trots att vi är i mitten av augusti. Tycker det är synd att 97% har börjat skolan nu och inte har sommarlov längre. Det är mycket roligare att vara ledig vid fint väder än att behöva gå till skolan.

Jag tillhör de där 3% som inte behöver gå upp halv sju på morgonen. Och som är fri att göra vad jag själv vill. Precis som det ska vara på sommarlovet. Åh, vad jag älskar den sommarkänslan.


Även fast man inte längre är ledig finns det sätt att stärka den här underbara sommarkänslan. Som att marinera jordgubbar och ha i filen på morgonen. Det blir en mini-sommarfrukost som gör dagen lite bättre. Fråga mina syskon. De har provat. 

Sommaren är inte slut så håll kvar sommarkänslan så länge ni kan. Det lär behövas i november.

Tre ingredienser. 5 minuter. Håller i flera dagar. Inga frågor? Då kör vi.


Marinerade jordgubbar

- Marinerade jordgubbar passar såklart väldigt bra till kladdkaka också. Och glass.

-Tips är ganska överflödiga till det här receptet;)

1 liter jordgubbar
1,5 msk citronsaft
1 liten sked honung 

Skölj och snoppa jordgubbarna. Skiva dem i bitar och lägg i en skål. Häll över citronsaft och honung. Rör om försiktigt tills allt har blandats och honungen har lösts upp. Tillsätt ev. lite mer honung. Förvara i kylen.

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela