milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Sesamknäcke

Publicerad 2015-04-25 20:55:10 i Allmänt, bröd, frukost, tillbehör,

Jag gör müsli ganska ofta (läs en gång i veckan.) nästan alltid är någonting slut. Det kan vara för lite kokos kvar och i russinburken ligger några ynka russin kvar. Som tur är spelar det inte så stor roll om man tar bort en ingrediens. Det blir bra ändå.
 
Men i torsdags var det katastrof. Linfröna, pumpakärnorna, kokosen, aprikoserna, russinen var slut och det fanns nästan inga rågflingor kvar. (Här finns receptet om någon vill spana in müslin.) Att jag ens lyckas ha slut på så många ingredienser är ganska otroligt. Hur man lyckas ta slut på linfrön när man har ettkilospåsar hemma?


Däremot fanns det väldigt mycket sesamfrön hemma. Och av en slump RÅKADE jag hitta ett recept på sesamknäcke på den fina bloggen bakverk och fikastunder. Och det kändes ganska bra när man hade brist på alla andra ingredienser.
 
Det var bara att slänga ihop smeten och en halvtimma senare hade jag ett helt fantastiskt sesamknäcke hemma. Som ni vet sen innan älskar min familj fröknäcke. Och det här var lika beroendeframkallande som vanligt.
 
Hur blev det då med müslin? Trots bristen på ingredienser blev den ändå helt ok. Och med torkad mango gör allting mycket godare. (Om ni inte har testat, gör det!!! Så otroligt gott:)


Sesamknäcke
 
4 dl sesamfrön
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 msk honung
2 msk neutral olja
1,5 dl kokhett vatten
+flingsalt att strö över.
 
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en kladdig smet. Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta bakplåtspapper och tryck fast flingsalt på smeten. Grädda i ca. 30 min. Låt svalna på plåten. Bryt knäcket i bitar när det har svalnat.

-Hedvig

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-04-25 21:17:46

Den här gången var det ju dock inte du som gjorde müslien...
Men sesamknäcket var mycket gott!

Svar: Nej men den blev bra ändå:)
Milkandacookie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela