milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Persikosorbet

Publicerad 2015-04-27 17:04:21 i Allmänt, dessert,


Det här receptet är så genialiskt enkelt att det knappt är sant. Att man kan göra persikosorbet av en ingrediens låter helt ofattbart men det är faktiskt helt sant.

Tänk dig att du mixar konserverade persikor med lagen som de ligger i. Kör allting i glassmaskinen. Hokus pokus glassiokus. Ut kommer världens enklaste sorbet.  

Om man inte har glassmaskin går det att göra egen glass ändå. Men det blir mycket bättre med glassmaskin. Med glassmaskin tar det här receptet 20 min. Färskare glass får man leta efter.

Den som sa att det var svårt att göra egen glass har inte sett de här receptet.

Persikosorbet


-Kom ihåg att hemmagjord glass behöver Tinas en stund innan man äter den.

2 persikor
1,5 dl persikolag

Mixa ihop allting. 

1.Lägg en burk i frysen. Kör persikosmeten i glassmaskinen tills den är färdig.  Fyll burken och frys in glassen tills du ska äta den.

2. Häll smeten i en form. Rör runt i formen en gång i halvtimmen tills glassen är helt genomfrusen.

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela