milkandacookie.blogg.se

Mjölk+Kakor= Kärlek

Italienska mandelkakor med citron

Publicerad 2015-04-16 15:35:00 i Allmänt, småkakor,

Mamma hade tjatat jättelänge på mig om att jag skulle baka dessa kakor. Hon hade smakat italienska citronkakor på jobbet och ville att jag skulle baka sådana. Gång på gång skjöts kakbaket upp. Men så hittade mamma ett recept på sådana där kakor.Och lämpligt nog fanns det tre överblivna i kylskåpet. Bara sådär. Och då kändes det bara helt rätt att baka dessa kakor.


När jag bakar kan jag inte hålla mig till recept. Iallafall inte om det är ett recept som är dåligt. För isåfall måste jag vara där och ändra. I orginalreceptet var det både amaretto och hasselnötter. Och det ville jag absolut inte ha. Det skulle ju vara citronkakor. Därför bytte jag ut amaretton mot citronsaft och citronskal. Hasselnötterna skippade jag helt enkelt. 
 
Hur blev betyget då? Tummen upp från hela familjen. Och kakorna blev så som mamma ville ha dem. Ett lyckat kakbak helt enkelt.
(Känner mig awesome som lyckas göra en citronformad kaka också:)

Italienska citronkakor
 
3 äggvitor (90 g)
1,5 dl strösocker (135 g)
500 g mandelmassa
Rivet skal av en citron
3 msk citronsaft (1 citron)
Florsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan grovt. Mixa strösocker och äggvitor i en matbredare. Tillsätt mandelmassan i omgångar och mixa mellan varje omgång till en slät smet. Till sist tillsätter du citronsaft och citronskal.
 
Fylle en spritspåse/plastpåse med smeten. Klipp ett hål och spritsa ut rundlar, lite större än femkronor på en plåt med bakplåtspapper. Sikta över florsocker. Grädda i ca 12-18 min tills de blivit gyllenbruna.

-Hedvig

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Milkandacookie

Hej!! Jag heter Hedvig. Älskar att baka kakor. Äta kakor. Blogga om kakor. Prata om kakor. Allt som har med kakor att göra helt enkelt. Undrar du något? Skriv en kommentar eller mejla: Hedvig(at)isacson.be

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela